Pancar ve Pancar Yaprağı

Amerika’da hemen her şehirde yaygınlaşan şehir bahçeciliği oldukça popüler. Artık insanlar eski zamanlarda olduğu gibi evde pişirip, sağlıklı yemek tüketmek istiyorlar. Bu nedenle şehirlerde “minik tarlalar” görmek normalleşiyor. İnsanlar kendi organik mahsullerini kendileri yetiştirmenin tadına varıyorlar. Ben de şehir bahçeciliğine gönül vermiş biri olarak evimin hemen yakınında bulunan bir bahçede, fırsat bulduğumda, gönüllü çiftçilik yapıyorum. İşim bittiğimde elim kolum organik mahsullerle dolu olarak eve dönüyorum. Hem de besbedava! Büyük bir zevk!

Turuncu Alarm: Havuç

Uzmanlar diyor ki: “Sağlıklı bir diyetin ille de havuç ihtiva etmesi gerektiğini biliyoruz çünkü havuç sağlıklı kiloları korumaya yarayan bir kök sebzedir.. Belki de kilo almayı engelleme özelliğinden dolayı meme kanseri riskini de düşürmektedir..”

Çiğ Sebze Yemek Daha İyidir

Uzmanlar brokoli, kara lahana, karnabahar, taze biber, bezelye, taze fasulye, ıspanak ve lahana gibi sebzeleri zaman zaman çiğ yemeyi öneriyorlar. Böylece ihtiva ettikleri vitaminler, mineraller ve besinler eksilmeden tüketilebilir.

İran Usulü Erişteli Aş

Ben aş kültürünün olduğu bir evde büyüdüm. Annemin rahatlatan, mutlandıran, konfor veren yemeklerinden biri hep aş olmuştur. Uzun bir yolculuktan mı geldik? Tüm gün süren bir hamam sefasının ardından yorgunluk ve açlık giderici bir yemek mi yemeliyiz? Oruç mu açıyoruz? İşte böyle zamanlara ve aslında her zaman aş yapılır bizim evde. Daha bu yaz, Akdeniz sıcağında uzun ve yorgun bir Toros Safarisi bitiminde eve gelir gelmez bize şehriyeli hamur aşı pişirdi. Tam bir konfor yiyeceği! Bütünsel bir lezzet!

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!

Doğal Vitaminler

Kanser hastaları için C Vitamini önerilyor. Özellikle kemoterapi sürecinde, bu kimyasal işlemin etkinliğini arttırıyor.

Grip ve Hamileler

Kış aylarında ve grip sezonunda en çok önerilen yiyeceklerden biri de çorbadır.

Adet Öncesi Sendromuna Karşı Demir

Demir ağırlıklı yiyecekler şunlardır: kırmızı et, yumurta sarısı, yeşil sebze, ıspanak, kuru meyve, erik, kuru üzüm, deniz ürünü, hindi, baklagiller, mercimek, nohut, soya fasulyesi, ciğer, enginar.