Şişmanlar, Zayıflar, Tam Formunda Olanlar

Şişmanlar, zayıflar, tombullar, hemen kilo alanlar, hemen kilo verenler ve diğerleri! Vücudumuz bize ait birer eserdir; onu sevelim ve koruyalım. Öncelikle vücudumuzu sevmeliyiz ki yeme, içme, alışkanlıklar ve egzersiz konusunda verdiğimiz kararlar anlamlı olsun.

Egzersiz ve Protein

Egzersiz yapıyorsanız ve kas geliştirmek için protein gereksinimini göz önünde bulunduruyorsanız önce günlük diyetinizi denetleyin. Yeterli protein alıyorsanız, protein destekli sentetik içeceklerden uzak durun.

Nasıl Zayıflayacağım?

Bir parça tatlıyı yemenin zevki birkaç dakika sürer ama sonra o kalorileri yakmak en az bir saat alır.

Annelere Günlük Tavsiyeler

Yaşamı kolaylaştıracak günlük tavsiyeler veriyorum. Bunların bazıları kişisel tecrüblerden bazıları da etraftan öğrendiklerimden oluşan tatlı tavsiyelerdir.. Umarım işinize yarar..

Süper Kadın

Benim süper kadın oluşum annemin tarzında bir süper kadınlıktı eskiden. “Şunlar şunlar şunlar yapılacak, şu süre içinde yapılacak, en iyi şekilde yapılacak.. Boş durmak yok, hemen diğer bir projeye geçilecek..” cinsindendi yani! Sonra birgün değişmeye karar verdim.. Anlatayım..

Birkaç İyi Alışkanlık (5)

Genelde hava kirliliği düşük rakımlı yerlerde olur bu nedenle yükseklerde hep temiz hava bulunur. Fakat herkesin dağlarda ve temiz havada yaşaması mümkün olmayacağından fırsat buldukça yüksek yerlerede geziler yapmak önerilir.

Birkaç İyi Alışkanlık (4)

Beyin jimnastik yapmayi sever böylece daha genç ve zinde kalır. O nedenle ilerleyen yaşlarda yeni bir hobi geliştirmenin yararlı olduğu bilinir.

Kas Kasılmaları

Kas kasılmaları ille de koşuculara, bisikletçilere, yüzücülere ya da genel anlamda yoğun egzersiz yapanlara özgü değildir. Toplumun hemen hemen yüzde 20’si kas kasılmalarından şikayetçidir.

Durmayın, hareket edin!

Spor merkezine giderek egzersiz yapma şansınız yoksa, dışarıda çocuğunuzla top oynamak bile hareketli kalmayı sağlayacağı için süper bir egzersiz olur..

İnsan Vücudu Hareket İster

Varolmanın bilincine varalım. Hareketli kalalım. Moralimize hamle yaptıralım. Hayatta oluşumuza şükür borcumuzu yerine getirelim. Hareket edebiliyorsak bu bir hediyedir; ayırdına varalım.

Rezistans Egzersiz

Kadınlarda ve erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte kaslar küçülür; hem boyutları küçülür hem de sayıları azalır. Bu da güçten düşmeye, dengenin bozulmasına ve koordinasyon bozukluğuna neden olur. Çaptan düşmektir bunun muzip ismi!

2015 Grip Sezonu

Spor öğretmenimiz iki haftadır derslere gelememişti. Biliyorduk ki yatak döşek yatıyordu. Fazlasıyla aktif 2015 grip sezonundan o da nasibini almış, çok hastalanmıştı. Nihayet dün derse geldi.