İnsanların değişimi

Manalı, insanca, doğru, dürüst olan şeyleri, düşünceleri ve davranışları ve tabi ki bu tür yazıları yaymakla başlayalım işe!

Sende var mı?

Negatif insanları gördükçe negatifleşiyoruz. Kaba insanların bulunduğu ortamda kabalaşıyoruz. Çirkin hareketlere müsamaha ediyoruz, kendimiz de yapıyoruz.

Beden Dili

Her toplumda kültür farklıdır. Bazı toplumlar çok kibardır. Bazıları eskiden kibarken günümüzde kabalaşmıştır. Ve kaba olan toplumlar kibar nesiller yetiştiremez!

Gençlere Tavsiyeler

Sevgili gençler tavsiyelerimiz uzar gider. Her gün bu sitede en az bir “kişisel gelişim” yazısı okumayı ihmal etmeyin.

Duygusal Zeka

Yüksek duygusal zekaya sahip insanların daha varsıl olduğu, akıl sağlığı konusunda pek sorun yaşamadıkları, depresyon ve endişe gibi sorunlarının olmadığı, daima manalı ve yerli yerinde karar verdikleri, sosyal yaşamlarında ve mesleklerinde hep başarılı oldukları ve istikrarlı bir yaşam sürdükleri bulgulanmıştır.

Kibar Ol.. Kibarlıkla Başla!

İnsanlık: İnsanlar arasında yaşıyorsak, insan gibi davranacağız. Herkesin insan olduğunu hissettireceğiz. Birisini yargılamadan önce şöyle düşüneceğiz: O da benim gibi bir insan! Unutmayalım! Bu işin içine empati de giriyor.. Öyleyse empati de yapacağız!

İnsanlık ve Online Medeniyet

Korkunç bir boşanma ile evliliğe son vermiş bir çiftin sosyal medyada birbiri ile ilgili yaptığı iğrenç paylaşımları görmüşsünüzdür..

Lisede Değilsin, Sen Bir Yetişkinsin!

İnsanların yüzüne söyleyemeyeceğin hiç birşeyi arkasından söyleme. Onunla artık konuşmuyorsan bile ona ait bildiklerini başkalarıyla paylaşma. Yani dedikoku, giybet yapma!

Internet Medeniyeti

Birbirini gözetleyen, seks tutkunu, öcalan (hınçalan), kaba ve kötü niyetli medeniler? Bundan Internet mi sorumlu yoksa zaten hep böyleydik de yeni mi açığa çıkıyor? Bu mu Internet Medeniyeti?