Hayatım Roman

Yaşadıklarımızın sonucu olarak deneyim kazanıyoruz. Bazen deneyimler tortu gibi dibe çöküyor, içimizi karartıyor. Düşüncelerimizi ve davranışlarımızı karartıyor. Bazen deneyimler hayata tat katan yaşanmışlıklara dönüyor ve düşüncelerimiz ve davranışlarımız da renkleniyor.

Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ‘sosyal medya ünlüleri’ de çeşit çeşit!

Gündem, Hikaye, Palavra, Aldatmaca, Yalanlama, Unutturma

Sır değil, ‘House of Cards’ entrikalardan ibaret bir dizidir.. Bu dizide olay şudur: Hikaye uydurmak ve gündem yaratmak ve kalabalıkları yalana inandırmak. Bizim de Netflix dizisi House of Cards’dan öğreneceğimiz bir iki şey var elbet!

Kibar Ol.. Kibarlıkla Başla!

İnsanlık: İnsanlar arasında yaşıyorsak, insan gibi davranacağız. Herkesin insan olduğunu hissettireceğiz. Birisini yargılamadan önce şöyle düşüneceğiz: O da benim gibi bir insan! Unutmayalım! Bu işin içine empati de giriyor.. Öyleyse empati de yapacağız!

Antep Maraş.. İçli Köfte Atölyesine Gel Yanaş..

Kaliforniya’da yaşayan Ani Hanım, Antep Maraş karışımı marifetli bir aşçı! Eli hangi yemeğe, kebaba, böreğe, çöreğe ya da baklavaya değse, lezzet aşılıyor. Bir ara hangi yemeklerin kendisinin spesialitesi olduğunu sordum.. Başladı saymaya.. Cevizli kurabiye, baklava, börek, çörek, lahmacun, tabuli, humus, etli bulgurlu balcan dolması (patlıcan dolması), köfte çeşitleri, içli, acılı, Adana, beyti.. Siz koyun köftenin adını, Ani doldursun içine tadını..

Empati Dolu Video Oyunu Olur mu?

Bilimadamlarına göre saldırgan video oyunları oynayanların şiddete yöneldiği kesin. Ancak eğer bu oyunlarda empati mekanizması olursa oyuncuların kendilerini gerçek hayatta yardıma koşan bireyler olarak görmelerine katkı sağlayabilecek.