Kalp Krizi Engelleme Timi

Kalp krizi engelleme timi listedekileri kapsar.. Ama egzersiz ve sağlıklı yaşam biçimi adapte etmek de kesinlikle unutulmamalıdır!

Şubat Ayı, Kalp Ayı

Şubat ayı kalp ayı dedik.. Öyleyse kalbimize dikkat edelim.. Yiyecek seçimleri yaparken kalp kalp diyelim!

Acı Yiyecekler Ömrü Uzatıyor

Derinlemesine yapılan analizlerin sonuçları; kırmızı acı biberin kanserden ölüm riskini azalttığı, kalp hastalıklarını önlediği ve diabeti engellediği bulundu.

Boşanmalar ve Kalp Krizi Riski

Araştırmacılar; “Sakın boşanmayın yoksa kalpten ölürsünüz!” demiyorlar tabi.. Kötü bir evlilik de kalp sağlığına zararlıdır. Araştırmacılar diyor ki: Doktorunuz boşanma sürecinde olduğunuzu ya da boşandığınızı bilsin. Tavsiyelerde bulunurken boşanmış olduğunuzu göz önünde bulundursun!

Kırık Kalp Sendromu

Kırık kalbin tanımı şu şekilde yapılıyor: Geride kalan kişi, sevdiğini yitiren, sevgilisiz kalan kişinin hissettiği rahatsızlık. Sevdiğinden yoksun kalan kişinin duygusal acısı kalbe yansıyor ve kalp sağlığını bozuyor.

Kalp Hastalıkları ve Kadınlar

Kalp hastalıkları uzun süre erkek hastalığı olarak değerlendirildi. Kalp krizi geçirenler, kalp krizinden ölenler, kalp sorunları olanlar kişiler genelde erkekler diye bilinirdi.

Doğal Vitaminler

Kanser hastaları için C Vitamini önerilyor. Özellikle kemoterapi sürecinde, bu kimyasal işlemin etkinliğini arttırıyor.

İncir Şifası

İncir Kuran’da ismi geçen meyvedir. İncirin şifası daha yeni yeni anlaşılıyor!

Down Sendrom Nedir?

Erken teşhis ve çocuğun çevresindekilerin bilinçlendirilmesi, down sendromu yaşanan evlerde bu sorunu kabullenmek adına bir nebze kolaylık sağlar.