Baş Dönmesi

Normalde başdönmesi hissedildiğinde su içmek ya da şekerli bir içecek içmek önerilir. Ve hatta biraz uzanmak da iyi gelebilir. Fakat.. Eğer başdönmesi 15 dakikadan uzun sürmüşse bir doktora görünmek gerekir.

Ramazan ve Sağlık

Ramazan çok mukaddes bir aydır fakat diyabet gibi sağlık sorunu olanların oruç tutmaya karar vermeden önce doktorlarıyla görüşmesi öneriliyor. Bu sayede ilaç ayarlaması yapılabilir ve kişiye özel tavsiyeler alınabilir.

Kefir

Ben ayranı çok severim ama kefir ile tanıştıktan sonra ayranın pabucunu dama attığımı da itiraf etmeliyim.

Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

Nereye Baksam Zerdeçal, Zencefil, Tarçın

Baharatlar güzel tatlar ve kokular sunarken aynı zamanda düşük kaloriye de sahiptirler ve hastalıklara kalkan niteliği taşıyan antioksidan özellikleri vardır.

Diyabet Hastalığına Çare: Bamya Suyu

Bir araştırmanın sonuçlarına göre bamya çekirdekleri ve dış yüzeyi anti-diyabetik özelliklere sahiptir. Bu sayede kan şekeri seviyesi istikrarlı hale gelebilmektedir.

Himalaya Tuzu

Himalaya tuzu oldukça sağlıklı, bunun nedeni milyonlarca yıl önce yeryüzünde bulunan okyanus yataklarında meydana gelmiş olması. Günümüze kadar antik okyanus yataklarında el değmeden beklemiş olması. Modern zamanın çevre kirliliğinden etkilenmediği için, en pür, saf ve temiz formunda günümüze ulaşmayı başarmış olması..

Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Hamilelikte Diyabet ve Otizm

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre hamilelik başlangıcında, ki bu süreçte bebeğin beyni oluşmaktadır, diyabet tanısı konulan annelerin otistik çocuk doğurma olasılığı oldukça yüksek..

Tarçın

Tarçın çok yararlı bir baharattır ama yan etkileri de vardır.. Örneğin, ameliyat olacak hastaların ameliyat tarihinden bir gün önce tarçın tüketmemeleri önerilir. Eğer tüketmişlerse doktorlarına bildirmeleri tavsiye edilir.

İlaç gibi Şifalı Otlar

Günümüzde genç, yaşlı, ihtiyar, kadın, erkek birçok insan arınmak ve detoks için yeni yöntemler peşinde koşuyor. Bence zaman ve para kaybına gerek yok! Yukarıda saydığım çok faydalı bitkiler, baharatlar, ve otlar var!

En Güzel Çiftler

Bazı yiyecek çiftleri vardır ki hem lezzeti hem de sağlık ve zindeliği birlikte sunar.. İşte bu çiftlere birkaç örnek..