Etkilenmek

Internet’in etkisiyle kişiler gitgide kendileri için önemli olan şeyden uzaklaşıyorlar. Oysa yapılacak ilk şey kendine has amacı belirlemek ve ne istediğini bilmektir. Dolayısıyla tüm enerjiyi ve vakti o yöne aktarmaktır. Başkasının hayalini yaşamayı bırakıp, kendi hayallerinin peşinden koşmaktır. Etkilenmek budur!

“Gerçek” Bizlerden Saklanıyor mu?

Belki de beyinlerimiz kompütürlerin istediği gibi çalışıyor ve biz bunun farkında bile değiliz. Belki de beyinlerimiz bulut sisteminde depolanmış halde. Bir soru: Telefonlar bizi kontrol ediyor mu, etmiyor mu?

Doğruluk Tespiti

Günümüzde her yerden ve herkesten haber fışkırıyor. Günümüzde doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, haklıyı haksızdan ayırmak neredeyse imkansız! Bu yüzden Google yeni bir hizmetle çıkıyor karşımıza ve diyor ki Doğruluk Tespiti yapın!

İçi Büyük Abdest Dolu Haplar

Araştırmacılar bildiğimiz büyük abdesti kapsüllere doldurup buzlukta dondurduktan sonra zayıflamak isteyenlere verecekler. Kimsenin anlamayacağı bir de isim vermişler: ‘Pisliğin içinde mikrobiyomlar var’ diyorlar. ‘Mikrobiyomlar obezleri zayıflatacak..’ Ben bu masala inanmadım.

Gündem, Hikaye, Palavra, Aldatmaca, Yalanlama, Unutturma

Sır değil, ‘House of Cards’ entrikalardan ibaret bir dizidir.. Bu dizide olay şudur: Hikaye uydurmak ve gündem yaratmak ve kalabalıkları yalana inandırmak. Bizim de Netflix dizisi House of Cards’dan öğreneceğimiz bir iki şey var elbet!

Sosyal Medya Kandırmacası

Öyle bir hale geldik ki, ayak parmağını sehpaya çarpan adam öfkesini, acısını, küfürlerini ve hatta parmağının resmini onlayn paylaşıyor; diğer herkes sessizce seyrediyor.