Gerçek Ötesi

Gerçek ötesi dediğimiz şey sadece politika için geçerli değil! Artık öyle bir çağdayız ki, kim en önce konuşursa ve en yüksek sesle bağırırsa onun sözleri en-doğru olarak algılanıyor.

Doğruluk Tespiti

Günümüzde her yerden ve herkesten haber fışkırıyor. Günümüzde doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden, haklıyı haksızdan ayırmak neredeyse imkansız! Bu yüzden Google yeni bir hizmetle çıkıyor karşımıza ve diyor ki Doğruluk Tespiti yapın!

Akıl

Akıl bulunmaz bir nesnedir.. Ama aklın karanlık bir yanı da vardır.

Akıl faydalıdır ama bazen de faydalıymış gibi görünür; yaptığı tek şey egoyu tatmin etmektir.

Akıl bizimle gün boyu konuşur; duysak da duymasak da! Biz ona danışırız, o bize birşeyler fısıldar, anlasak da anlamasak da!

Hiç Saygım Kalmadı

Bazan olur önceleri pek göremediğimiz davranışlar su yüzüne çıkar. Kişinin gerçek kimliğini görebilmek için zaman gerekir elbet… İşte o an.. Maskelerin düşüp, gerçek kimliğin ortaya çıktığı an saygı bitiverir..

Çocuklarımıza Güveniyor, Onları Güçlendiriyor muyuz?

Sağlıklı insan ilişkileri, hedef belirleme, pozitif düşünme gibi konular genç beyinler için gerekli ve önemli konulardır. Bu tür konular ailede konuşuluyor olabilir de olmayabilir de ama okul ortamında bir liderin konuşmasının getireceği birçok fayda söz konusudur.

Bir Kadın Düşmanı – Reşat Nuri Güntekin

Gerçekte hiç olmamış duyguları varmış gibi göstererek, kişisel menfaat uğruna, karşısındakinin yaşam hevesini söndüren insanlar yok mu? Çıkar uğruna “duygusal tatmin” sağlayan kalpsizler hiç utanmaz mı? Sahi, bu acımasızlar yaptıklarıyla övünürler mi?