Fırında Pişirilmiş Tavuk

Yeni yıl kutlaması nedeniyle ofiste bir öğlen yemeği verildi. Toplam 13 kişilik bir yemekte tüm tadlar enfesti.

Tahıllar

Bazı tahıllar ve en temel pişirme yöntemleri..

Makarna İçin Bolonez Sosu

Gençler de yemek yapmayı öğrensin. Bu işe sahanda yumurta ile başlamak ardından tarifler dağarcığına makarna eklemek uygun olabilir. Belki de en çok sevilen makarna sosu kırmızı olandır. Domates soslu makarna. Ve biz burada İtalyan usulü Bolonez Makarna Sosunun tarifini veriyoruz. İştahla yapmanız ve paylaşarak yemeniz dileğiyle.

Antikanserojen Yiyecekler

“Kanser tedavisi sırasında, kemoterapi ve radyasyon terapleri pek önemli sonuçlar doğurmamaktadır” diyor uzmanlar.. Çünkü kanser hücreleri bu tür terapilere direnç göstermeyi öğrenmiş bulunmaktadır. Ve aslında kemoterapi ve radyasyon terapisinin yan tesiri olarak ‘kanser hücrelerini arttırdığı’ bilinmektedir. Bunun bir nedeni, terapilerin bağışıklık sistemine verdiği zararlardır.

Kırmızı Lahana Salatası

Çiğ ya da pişmiş kırmızı lahanaya yakışan baharatlar; karanfil, küçük hindistan cevizi (öğütülmüş) ve defne yaprağıdır.

Tavuklu Sebzeli Çoban Bohçası

Tavuk ve Sebzeli Çoban Bohçası dediğimde bir kumaş bohçanın içinde gıdaklayan tavuklar ve birkaç sebze geliyorsa aklınıza, aldanmayın! Bu bir Amerikan yemek tarifidir. Bohça gibi bir hamur içine tavuk ve sebzeler konularak pişirilir. Bir kez yapan, yine ve yeniden yapmak isteyecektir. Çok kolay, lezzetli ve bütünsel bir yemekir.

Kinoa Pilavı

Kinoa bence tohumdur. Ama konunun uzmanları daha iyi bilir; tam tahıl olduğunu söylerler. Güney Amerika’da yetişen ve o yörelerin yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kinoa “süper yiyecek” kategorisinde bulunmaktadır.

Baharatlar ve Yararları

Biberiyenin bir başka yararı da mangal (barbekü) yaparken ortaya çıkan zararlı gazların etkisini azaltması.

Mantarlı Mercimek Salatası

Artan salata buzdolabında saklanabilir. Ertesi gün daha da lezzetli olacaktır çünkü buzdolabında bekleme sürecinde, tüm tatlar birbirine geçer.

Daha Az Tuz Tüketmenin Yolları

Yediğimiz birçok gıda maddesinde tuz bulunuyor: salam, sucuk, sosis, konserveler, hazır çorbalar, fast food yiyecekler, soslar, turşular, kraker ve diğer birçok hazır gıda maddesi fazlasıyla tuz barındırıyor.