Antep Maraş.. İçli Köfte Atölyesine Gel Yanaş..

Kaliforniya’da yaşayan Ani Hanım, Antep Maraş karışımı marifetli bir aşçı! Eli hangi yemeğe, kebaba, böreğe, çöreğe ya da baklavaya değse, lezzet aşılıyor. Bir ara hangi yemeklerin kendisinin spesialitesi olduğunu sordum.. Başladı saymaya.. Cevizli kurabiye, baklava, börek, çörek, lahmacun, tabuli, humus, etli bulgurlu balcan dolması (patlıcan dolması), köfte çeşitleri, içli, acılı, Adana, beyti.. Siz koyun köftenin adını, Ani doldursun içine tadını..

Kafro Pizzacısı, Elbeğendi..

Kafro canlanmış durumda.. Şimdilerde Avrupa’da yaşayanların buralara gelmesi için nedenler çoğalıyormuş.. Canlanan bir kasaba.. Avrupai bir hava. Sürreal bir ortamda sunulan lezzetli pizza.. Eskiyle yeninin, geleneksel ile modernin, gençle yaşlının, yerliyle yabancının buluştuğu bir belde olmuş Kafro..

Tavuklu Sebzeli Çoban Bohçası

Tavuk ve Sebzeli Çoban Bohçası dediğimde bir kumaş bohçanın içinde gıdaklayan tavuklar ve birkaç sebze geliyorsa aklınıza, aldanmayın! Bu bir Amerikan yemek tarifidir. Bohça gibi bir hamur içine tavuk ve sebzeler konularak pişirilir. Bir kez yapan, yine ve yeniden yapmak isteyecektir. Çok kolay, lezzetli ve bütünsel bir yemekir.

Yiyecek Seçimlerimiz

Yaşlılar gençlere göre daha dikkatli ve sağlıklı seçimler yapıyor.
Kadınlar erkeklere göre daha sağlılı yiyecekler tüketiyor.

Zaman Değişti! Önce Sağlık..

Zaman değişti. Eskiden abur cubur yemek normalmiş belki de… Önlenebilir kronik hastalıkların tavan yaptığı günümüzde insanlar artık “önce sağlık” diyor!

Fast food depresyona neden oluyor!

Fast food yeme alışkanlığıolanların bir kısmı bu tür yiyeceklerin zararlı olduğunu bilir ama çok az tüketici bu yiyeceklerin korkunç zararlarından haberdardır.

Fast Food: Erken Ölüme Davetiye

Batının doğuya ihracı olan fast food alışkanlığıyla birlikte kronik hastalıkların artışını, dolayısıyla halk sağlığına oluşturduğu tehlikeyi bir kez daha kanıtladı.