Fidye Yazılım

Fidye yazılımları aklınızda bulundurun ve online yaşamınızı ona göre sürdürün!

56 yaşında kodlamayı öğrenen adam

2020 itibariyle şimdikine nazaran bir milyon daha fazla kodlama işi olacak ve istihdam gerekecek. Tabi ki o işlerin hepsi Google, Facebook, Amazon, veya Microsoft gibi dev firmalarda olmayacak. Birçok küçük teknoloji şirketi kodcu alımları yapacak.

“Gerçek” Bizlerden Saklanıyor mu?

Belki de beyinlerimiz kompütürlerin istediği gibi çalışıyor ve biz bunun farkında bile değiliz. Belki de beyinlerimiz bulut sisteminde depolanmış halde. Bir soru: Telefonlar bizi kontrol ediyor mu, etmiyor mu?

Bilgisayar Oyunları Yazılım Ligi

2 Kasım ile 9 Kasım arasında gerçekleşecek bilgisayar oyunları yazılım ligi için ABD’de sinema salonu seçmek isteyenlere link..

İnternet Suçları

İntikam pornosu, adından da anlaşılabileceği gibi, iki kişinin birlikteyken yaşadıkları cinselliğin, ayrıldıktan sonra taraflardan birinin aleyhine kullanılması.

Haber ve Habercilik

Yansız haberi nereden alacağız? Haberler ve habercilik sokaktaki insana mı kalacak? Her birimiz gönüllü muhabir mi olacağız? Bu işin okulu, okulda yetişmek, tecrübe, etik vs. nerede kalacak?

Emoji Klavye

Gençler tablet veya telefonlarınızda emoji app aramayı bırakabilirler çünkü emoji klavye çıktı! Yüz ifadelerini sembolleştiren ikonlarla yazmaya fırsat veren emoji klavye meraklısıyla tanışmaya hazır!

Sosyal Medyada Şahsi Bilgi Paylaşmak

Kimlik avına çıkmış e-dolandırıcılar sosyal medyada hassas bilgilerin peşine düşerler. Bu tür dolandırıcılar, aralarında ortak nokta bulunan insanları hedeflerler; aynı ofiste çalışanlar, aynı bankayı kullananlar, aynı okula gidenler, aynı alışveriş sitesini kullananlar gibi..

Tıklamadan Önce Düşünün!

Online banka kullanıyor musunuz? Ya da onlayn alışveriş yapıyor musunuz? Bu durumlarda bağlantı yaptığınız sitenin güvenlikli olduğundan emin olunuz. “https://” ile başlayan siteler daima güvenliklidir. “https://” ile başlayan her site diğerlerine göre daha güvenliklidir çünkü bilgiyi korumak için ekstra yöntemler kullanırlar.

Elyazısı Analizi

Tavsiye: Ne kadar ileri teknoloji kullandığınızın ya da kullanmadığınızın önemi yok. Derslerde aldığınız notları daha sonra kolayca hatırlamak ve anlamak istiyorsanız kaleme ve kağıda sarılın!

Giyinilebilir Teknoloji

Giyinmeye başladığımız teknoloji olgusu oldukça yeni. Buna karşın en hızlı yol kat eden teknolojilerden biri..

Bloglar Hediyedir

Blogcunun gözüne, kulağına, zihnine hediyedir okuyucudan gelen her türlü yorum!