Kelime Dağarcığı

Kullandığımız kelimeler özümüzü yansıtır. Ya da bunun tersi de geçerlidir. Yani kullanamadığımız kelimeler, konuları ve olayları açıklamakta zorlanışlarımız, kendimizi ifade edemeyişlerimiz bizimle ilgili olumsuz ipuçları verir.

Keskin Bir Hafızaya Sahip Olmak İçin 2 Şey

Uzun süreli bir araştırmanın sonuçlarına göre ileri yaşlarda bile yüksek kapasite ile işleyen bir zihne sahip olunabilir. Ve bunun yolu eğitimden geçiyor. Fakat kaç yıl okumuş olunduğuyla alakalı değil. Önemli olan hayat boyunca elde edilen alışkanlıklar ki buna okuma, yeni şeyler öğrenme, zihinsel aktivitelerle meşguliyet örnek olarak verilebilir.

Down Sendrom Nedir?

Erken teşhis ve çocuğun çevresindekilerin bilinçlendirilmesi, down sendromu yaşanan evlerde bu sorunu kabullenmek adına bir nebze kolaylık sağlar.

Amerika’nın İlk Müslüman Üniversitesi

Terörün “zavallının silahı” olduğunu ve “ahlaken iflasa ugrayanların” başvurduğu bir yöntem olduğunu, ancak İslamda masum öldürmenin yeri olmadığını dünyaya duyuracak Amerikalı gençliğin yetiştirilmesi adına oldukça parlak bir gelecek vaat ediyor.

İletişim

Dil insan iletişiminin bel kemiğidir bu nedenle anadilini iyi kullanamayanlar dişsiz kaplanlara benzetiliyor.

Kadınlar Neden Çok Geveze?

Kız bebeklerin erken yaşlardan itibaren iletişime daha yatkın olduklarını, ilerleyen yaşlarda bunun konuşmaya dönüştüğünü bildiren araştırmacılar, kadınların günde ortalama 20 bin kelime sarfettiklerini erkeklerinse en fazla 7 bin kelimeye çıkabildiklerini söylüyor.