Anneler ve hobiler

Anneler, özellikle yeni bebek doğurmuş anneler, kimi zaman izole hissedebilirler. Bunun nedeni hayatın bebek etrafında dönmesidir.

Nasıl Zayıflayacağım?

Bir parça tatlıyı yemenin zevki birkaç dakika sürer ama sonra o kalorileri yakmak en az bir saat alır.

Birkaç İyi Alışkanlık (6)

Üretmek iyidir. Verimsiz geçen zaman insan beynine suçluluk duygusu aşılar ve rahatsızlık verir. Öyleyse yineleyelim: Çok çalışmak iyidir.

Şişmanlık

Şişmanlık konusunda en az iki çeşit düşünme yöntemi vardır..
Kişi.. Şişmandır ve şişmanlığı sevmez ama harekete de geçmez..
Kişi.. Şişmandır ve halinden memnundur..
İlk önce halinizden memnun olup olmadığınıza karar verin! Ve fakat her halükarda linkteki yazımızı okuyun..

Öğlen Yemeği mi? Egzersiz mi?

Herkes spor merkezinde egzersiz yapmak zorunda değildir. Bazıları yakındaki AVM’ye giderek hızlı yürüyüşler yapar. Bazıları ofiste egzersiz yapar. Bazıları ofise bisikletle gider. Bazıları iş kıyafetinin altına spor kıyafeti giyer ki, öğlen değişmesi kolay olsun. Bazıları gün boyunca asansör kullanmaz, merdiven inip çıkarak egzersiz yapar. Bazıları ofiste toplantı salonunu öğlen saatlerinde topluca yoga yapmak için müdüründen izin alır. Bazıları kutunun dışına çıkar, öğlen tatilinde egzersiz yapabilimek için..

Rezistans Egzersiz

Kadınlarda ve erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte kaslar küçülür; hem boyutları küçülür hem de sayıları azalır. Bu da güçten düşmeye, dengenin bozulmasına ve koordinasyon bozukluğuna neden olur. Çaptan düşmektir bunun muzip ismi!

Egzersiz ve Düşmeler

Neden egzersiz?
Soruya soru ile cevap verelim: Moralinizi ne düzeltir? Enfeksiyonlara karşı sizi ne korur? Kalp hasalıklarına karşı sizi savunan nedir? Diyabet, yüksek tansiyon, kolon kanseri gibi hastalıkları savuşturan nedir? Cevap: Düzenli egzersiz!

Diz Ağrısı? Kalça Ağrısı? Harekete devam!

İlerleyen yaşla birlikte diz ve kalça ağrıları da artar çünkü bütün ömür boyunca bizi hareketli kılan bu iki eklem zamanla yorulur. Ağrılara rağmen ileri yaşlarda da hareketli kalabilmek için dizlere ve kalçaya gereken önemi ve dikkati göstermek gerekir.

Kısa süreli ağrılarda, spor yaralanmalarında, düşme sonucu oluşan ağrıdığında şunlar uygulanmalıdır:

Bu öneriler Harvard Ünivesitesi Halk Sağlığı Okulunun web sayfasından alınmıştır..

Neden Hareketli Kalmalıyız?

Nasıl hissettiğiniz sorulduğunda şu kelimelerden bazılarını kullanıyorsanız, hareketli kalmak zorundasınız: güçsüz, isteksiz, cansız, enerjisiz, durağan, miskin, uyuşuk, yorgun, üşengeç, uykulu..