Gerçek Ötesi

Gerçek ötesi dediğimiz şey sadece politika için geçerli değil! Artık öyle bir çağdayız ki, kim en önce konuşursa ve en yüksek sesle bağırırsa onun sözleri en-doğru olarak algılanıyor.

Yıllara Meydan Okumak

Kültür, tecrübe, beceri, olgunluk olmadan yıllara meydan okumanın salt dış görünüşten ibaret olduğunu düşünüyorsanız, lütfen okumayı bırakın! Size dolgu ve botoks sitesi gerek! Aksi taktirde devam edin okumaya:

Geç Kalmak

Ne olursa olsun geç kalmak demek organizasyonsuzluk anlamına gelir. Kimi zaman beceriksizce çok görevlilik, belki tembellik, ve hatta isteksizli anlamına da gelebilir..

Değişik Ülkelerde Neler Öğrendim?

Değişik ülkelerde zaman geçirmiş insanda daha çok empati duygusu gelişir. İnsanlık adına daha çok şey yapmak isteği duyar. Çünkü ya yaşadığı yerden daha iyi yerler görür ve özenerek kendi ortamına taşımak ister, ya da yaşadığı yerden daha kötü yerlerin ezikliğiyle insanlık için birşeyler yapılmasına dair fikirler geliştirir.

Kefir

Ben ayranı çok severim ama kefir ile tanıştıktan sonra ayranın pabucunu dama attığımı da itiraf etmeliyim.

Neden Yazarsın?

Günümüzde insanlara; “Gelecek 5 yılda ne olmak istiyorsun?” diye sorsak belki de hemen “zengin ve ünlü olmak istiyorum” diye cevaplarlar. Bunu sosyal medaynın oluşturduğu empati yoksunu kitlenin paylaşımlarından anlıyoruz.

Haber ve Habercilik

Yansız haberi nereden alacağız? Haberler ve habercilik sokaktaki insana mı kalacak? Her birimiz gönüllü muhabir mi olacağız? Bu işin okulu, okulda yetişmek, tecrübe, etik vs. nerede kalacak?

Aptallık

Aptalca davranmak için milyonlarca yol vardır. Ama bunun için gerçekten aptal olmak gerekmez!

Kelime Dağarcığı

Kullandığımız kelimeler özümüzü yansıtır. Ya da bunun tersi de geçerlidir. Yani kullanamadığımız kelimeler, konuları ve olayları açıklamakta zorlanışlarımız, kendimizi ifade edemeyişlerimiz bizimle ilgili olumsuz ipuçları verir.

Empati

Biz insanlar aynı hayat tarzından, aynı yaşanmışlıklardan, aynı tecrübe, eğitim ve bilgi ortamından geldiğimizde; davranışlarımız da aşağı yukarı benzeşir. Bir insan bir şeyi şu veya bu yöntemle yapmışsa; onun bilgisine, eğitimine, kültürüne, inançlarına ve nereden geldiğine bakmak gerekir.

Saygı Nedir?

Gelecek nesillere nasıl mesajlar veriyoruz? Rol model kim? Aile mi? Akrabalar mı? Sosyal medya mı? Diğer kitle iletişim araçları mı? Politikacılar mı? Okul mu?

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Siz de yediğiniz narenciye kabuklarından şekerleme yapmayı düşünürseniz bu iş için en uygun kabuklar portakal, limon veya greyfurt kabuklarıdır.