Dün, Bugün, Yarın

Kaos zamanını mı yaşıyoruz yoksa ahenk vakti mi? Vakit bolluk vakti mi yoksa buhran mı? Panikleyelim mi sakin sakin bekleyelim mi?

Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Şehir Bahçeciliği

Şehir bahçeciliği oldukça popüler son zamanlarda.. Ve betondan şehirlerde bile bahçeler oluşturulabilir.

Zika Virüsü

Zika virüsünün geçmişi 1947 yılına kadar gidiyor. Amerikan Sağlık Bakanlığına göre, o zamandan bu yana pek fazla sorun çıkarmayan virüs birden hortladı (tabiri cayiz ise!)

Son Dakika

Son dakika yazması gerekmiyor ama eğer bir haber “son dakika” başlığıyla gelirse daha da can sıkıcı ve karamsarlık verici oluyor. Bu demek oluyor ki, yine kötü haber var.. Yine savaş canları çalıyor. Yine karanlık bir operasyon sürdürülüyor. Yine ava çıkmış kurtların yırtıcılığı sergileniyor. Ve hiç bilmiyoruz ki ‘son dakika’ yazarak nasıl bir dezenformasyon yayılıyor.

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Küresel Terörizm Endeksi

Terörizm tanımı:

Devlet-dışı aktörler tarafından; politik, ekonomik, dini veya sosyal hedeflerle korku, baskı, zorlama ve tehdit uygulayan illegal güç veya şiddet.

Azerbaycan Halkı

Küresel bozulmuşluğun ve çürümenin içinde saklı kalmış bir mücevher gibiydi Azerbeycanlılar.. Ben bu sürpriz halkı sevdim. Ve orada kendimi güvende hissettim. Teşekkürler Azeberycanlılar! Lütfen bozulmayın!

Yiyecek İsrafı

Amerika’da Çöplüklerden Yemek Toplayanlar Var.. Orada da var mı?

Bu başlığı görünce çöplüklerden yemek toplayanların evsiz ve yoksul insanlar olduğu düşünülmesin. Tabi onlar da topluyor ama iyi eğitimli, iyi para kazanan, mevki sahibi bir grup insan sırf etik bir davranış olduğu için çöplüklerden yiyecek toplamaktadır.

Susuzluk

Tarihçilere göre, milattan önce 7inci yüzyılda kurulmuş olan Asur Uygarlığı’nın batmasına neden olan da susuzluktu.

Ebola Bakımı Veren Sağlık Personeli

Amerika gibi gelişmiş bir ülkede ebola hastasına bakım gösteren hemşirelerin protokollere göre giyinmedikleri ve protokollere uymadıkları anlaşıldı

Ebola Virüsü

Ebola Afrika’dan çıkarak, global bir sorun haline gelecek olursa, o zaman Birleşmiş Milletler, NATO, Afrika Birliği, Avrupa Birliği ve diğer birlikler ancak o zaman harekete geçerler.