Erkekte Aranan Özellikler

Sonuçta hepimiz insanız ve mükemmel değiliz. Ama eşiyle tek yürek olmak için elinden geleni yapıyorsa bir erkek, o ilişki her gün daha iyiye gidecektir. 

Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Sürüye Dahil Olmak

Sürüye dahil olduğunda çoğunluğa dahil olmuş olursun. Ve çoğunluk senin yanındadır. Ya da sen çoğunluğun yanındasındır.. Bu noktada kendi insanca özelliklerini ve değerlerini yitirmeden güdülebilirsin. Ve içinde bulunduğun sürü seni bir kalıba sokar. Bu sürülerin özelliğidir.. Yine de.. Dediğimiz gibi.. Kendine ait kişisel değerlerden ödün verme ki insanlık kimliğinden ve kişiliğinden uzaklaşmayasın.

Hakaret

ABD tarihinde hiç görülmedi böylesine hakaret edici demeçler veren bir başkan adayı.. Hiç biri böyle hakaret dolu bir ağızla çıkıp konuşmadı halkın önünde. O nedenle ABD’de insanlar şaşkın haldeler. Ama herşeyin bir ilki vardır, değil mi?

Narsist Severler

Narsistler usta birer yöneticidir, kredi ve finans konularında usta manipülasyon oyunları sergileyebilirler ve kendi çıkarları için onu-bunu suçlu duruma düşürebilirler. Böyle liderlerin 3 ortak özelliği vardır: Fazlasıyla özgüven sergilerler, karizmatiktirler, ve oldukça bencildirler.

Özgüven

Özgüven; durdurulamazlık hissi ile korkaklık arasındaki farktır. Bu farkı önce biz hissetmeliyiz ki duruşumuzu ona göre ayarlayalım ve dünyaya kendimizi ona göre gösterelim.

Gerçek Bir Lider

Daha önce söylemiştik.. Liderler değişik formlarda olurlar.. Herkes siyasette lider olmaz. Herkes yöneticilikte lider olmaz. Hayatın her alanında liderler vardır. Başarılı liderleri kutluyoruz.

Kadınlar İçin Liderlik Becerileri

Kadınlar bekardı. Kadınlar anneydi. Bazıları eş, nişanlı ya da boşanmıştı. Kadınlar gençti. Kadınlar yaşlıydı. Kadınlar beyazdı. Kadınlar zenci, sarışın, kızıl ya da esmerdi. Kadınlar değişik demografilerden ve mesleklerden gelmişlerdi.

İlham Veren Liderler

Liderlik konusunda katıldığım seminerlerden birinde konuşmacı “günümüz liderleri önce kendini düşünüyor, ama liderlik vasıflarından biri ve en önemlisi önderliktir.” demişti.