Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

Sağlıklı Sindirim Sistemi

Araştırmacılar eski insanların yaşamına ve yedikleri besinlere bakarak diyor ki: Anneniz, büyükanneniz ve büyükannenizin annesi bol lifli bitkiler yiyordu. O nedenle sağlıklı ve hastalıksız bir yaşam sürmüşlerdi. Sağlıklı miğde ve barsaklar, liflerle gelen sağlıklı bakterilerden geçiyor. Öyleyse bol lifli yiyecekler tüketin!

Karpuz Kabuğundaki Fayda

Karpuz kabuğundaki beyaz kısımda sitrulin isminde bir madde bulunur. Bu madde insan için gerekli amino asitler içerir. Sindirim sistemine girdiğinde kan dolaşımını hızlandırır, kan basıncını düşürür; dolayısıyla tansiyonu düşürür. Kısacası kardiyovasküler sağlık için çok değerli bir maddedir.

Kinoa Pilavı

Kinoa bence tohumdur. Ama konunun uzmanları daha iyi bilir; tam tahıl olduğunu söylerler. Güney Amerika’da yetişen ve o yörelerin yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kinoa “süper yiyecek” kategorisinde bulunmaktadır.

Yorgun ve Bitkinler İçin 4 Enerji Biriktirme Yöntemi

Bazı günler enerjiniz tükenmiş gibi hissettiğiniz oluyor mu? Pili bitmiş oyuncak gibi koltukta kala kaldığınız vaki mi? Yataktan çıkamayacak kadar yorgun ve bitkin olduğunuz günler de oluyor mu? Güne zinde başlasanız bile öğle sonunda enerjiden damla kalmamış gibi mi oluyorsunuz?

En Güzel Çiftler

Bazı yiyecek çiftleri vardır ki hem lezzeti hem de sağlık ve zindeliği birlikte sunar.. İşte bu çiftlere birkaç örnek..