Fırında Pişirilmiş Tavuk

Yeni yıl kutlaması nedeniyle ofiste bir öğlen yemeği verildi. Toplam 13 kişilik bir yemekte tüm tadlar enfesti.

Soğan Kabuğundaki Şifa

Soğan kabuğu günlük diyete eklenirse şu sorunları önleyebilir:
Obezite
Kolon (kalın bağırsak) kanseri
Kardiyovasküler hastalıklar
Tip 2 diyabet
Mide ve sindirim sistemi bozuklukları

Kas Kasılmaları

Kas kasılmaları ille de koşuculara, bisikletçilere, yüzücülere ya da genel anlamda yoğun egzersiz yapanlara özgü değildir. Toplumun hemen hemen yüzde 20’si kas kasılmalarından şikayetçidir.

Limonata

Hayat bize limonata verince ne yapıyoruz? Tabi ki limonata!

Neden Limonlu Su İçmeliyiz?

Kanser ve diğer onkolojik hastalıklar vücutta asit oranının aniden yükselmesiyle bağlantılı olarak biliniyor. Limonlu su alkali özellikler barındırdığından asidi dengeliyor.

Kırmızı Lahana Salatası

Çiğ ya da pişmiş kırmızı lahanaya yakışan baharatlar; karanfil, küçük hindistan cevizi (öğütülmüş) ve defne yaprağıdır.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

İnişli Çıkışlı Bir Hayat

İnişli çıkışlı bir hayat.. Bize verilen limon olabilir.. Yüzümüzü ekşitip buruşturacağımıza limonata yapalım. Afiyet olsun!

Narenciye Kabukları Yenir mi?

Araştırmacılar şöyle söylemektedir: Her bir gram narenciye meyvesine göre, her bir gram narenciye kabuğunda daha çok besin, vitamin ve mineral bulunmaktadır. Şöyle bir de örnek veriyorlar: 1 çorba kaşığı limon kabuğunda; 2 çorba kaşığı C vitamini, 3 çorba kaşığı lif bulunmaktadır ki bu yarım limon yemekle elde edilebilecek besin değeridir.

İngiliz Usulü Yaz Pudingi

Bazen öyle olur ki ekmek birikir. Bayatlartiriz ama çöpe göndermekten de çekiniriz.. Umarım herkes bu şekilde düşünüyordur. Eğer öyleyse BRAVO size!

Limon ve Karbonat Kansere Çare mi?

Son zamanlarda yapılan çalışmalar göstermiştir ki narenciye, özellikle limon, kanser önleyici olduğu gibi, birçok kanser çeşitlerini de iyileştiricidir. Limon, karbonat ile birleştiriğinde vücudun pH seviyesini normal hale getirir. Bu sayede kanser hücreleri çoğalamaz, vücuda dağılamaz.