Üstün Zekanın IQ Skorları

IQ sonuçları yüksek olan bir kişinin hayatta yüzde yüz başarılı olması beklenmeyeceği gibi, IQ skorları düşük bir kimsenin hayat okulunda sınıfta kalması da asla beklenemez! Hayat çoğu kez çok çalışmak, direnç, sebat, tahammül ve duruş gibi konularda üstün zeka gerektirir.

İçi Büyük Abdest Dolu Haplar

Araştırmacılar bildiğimiz büyük abdesti kapsüllere doldurup buzlukta dondurduktan sonra zayıflamak isteyenlere verecekler. Kimsenin anlamayacağı bir de isim vermişler: ‘Pisliğin içinde mikrobiyomlar var’ diyorlar. ‘Mikrobiyomlar obezleri zayıflatacak..’ Ben bu masala inanmadım.

Mücadele ve Yarış

Gün içinde bazen yalnız kalmak gerekir. Yeniden kendinle başbaşa olabilmek önemlidir. Kendini dinle. Duyguları dinle. Bedenin sesine kulak ver. Gündelik hayatlar çeşitli yarışlarla dolu. Bu nedenle gün içinde bazen sessizliğe ve kendimizi duyumsamaya ihtiyaç var. Tefekkür sırasında kendimizi bularak yeniden mücadeleye ve harekete dönmeye ihtiyaç var.

Kadın Hikayeleri

Bazı hikayeler çok abartılmış gibi gelebilir, bazıları inanılmaz, bazıları acıklı, bazıları uyduruk.. Ama bunların hepsi kadınlar aracılığıyla bize ulaştırıldı. Siz de onlardan biri olabilirsiniz.. Bunu söyledikten sonra: Beyler.. Sizlerde de kadın hikayeleri olabilir. Siz de paylaşın!

Külkedisi Sindirella

1950 yılından bu yana yapılan tüm Sindirella filmlerinde verilen mesaj şuydu: Güzel olmak ve herkesin özeneceği bir evlilik yapmak! Peki ya 2015 yılının külkedisinde mesaj nedir?

Dijital Peri Masalı

Neydi bu genç kadın? Bir edebiyatçı mı? Başka bir boyutta mı yaşıyordu? Aklını mı yitirmişti? Gizli kamera şakasında felan mıydım?

Yüzünde Bir Yer – Sema Kaygusuz

Yazarın romanda politika yapmadığı açıktır ama babaannenin torununun beynine kazıdığı, iddia edilen zulmet, toprağın çevirimi gibi, “Ah” ve “Tüh” gibi tarihin taraflı bakışacısının çevirlip bize sunulmuş hali midir?

Drakula Bale Gösterisi, Öncesi ve Sonrası

Hayatta kaç kez ünlü bir bale gösterisinin nasıl hazırlandığını, müziğinin neler düşünülerek oluşturulduğunu, orkestrada hangi müzik aletlerinin bulunduğunu, sanatçıların nasıl çalıştığını, ne kadar sürede hazırlandıklarını vs vs vs öğrenebileceğiniz bir panelde oturursunuz?