Kendin Ol

Affetmeyi bil ki yük taşımana gerek kalmasın.

Karşılıklı Bağımlılık

Karşılıklı bağımlılık denen şey ilişkide bir tarafın diğerinden daha çok fedakarlık yapması anlamına geliyor.

Erkekte Aranan Özellikler

Sonuçta hepimiz insanız ve mükemmel değiliz. Ama eşiyle tek yürek olmak için elinden geleni yapıyorsa bir erkek, o ilişki her gün daha iyiye gidecektir. 

Uzayda Fabrika Kurmak

Uzay Fabrikaları, Göktaşı Madenleri, Ay Şehirleri felan derken, teknoloji ve uzay çağı da gözümüzün önünde tarih yazıyor yakalayamayacağımız bir hızda her gün yeni düşünce ve uygulamalara sahne oluyor.

Konuş Benimle!

Yeni jenerasyonlar güncelin içinde yaşıyorlar. Başını kaldırmadan! Herşeyi her an online ortama aktarmak çabasındalar. Herşey fotoğraflanmalı ve Instagram ortamında paylaşılmalı! Gençler telefonla olayı dokümanlaştırmazlarsa yaşanmış saymıyorlar o anı!

Nette Arama

Birkaç yıl önce Google yöneticileri biz kullanıcıların gözünün içine bakarak “Ne düşündüğünüzü biliyoruz!” demişti.. Çok şaşırmıştık..

Ne Çok Kitap Var, Ne Yetersiz Zaman

Katmanlı okuma yöntemini kullananların yapacağı şey ilk başta “içindekiler” kısmını okumak. Her bir bölüm başlığı için kafanızda sorular oluşturmak ve tartışma konuları düşünmek. Ve en çok ilginizi çeken bölümden başlayarak okumak ve merakınızı gidermek öneriliyor. Yazarın ortaya koyduğu konular, oluşturduğu argümanlar, sizin fikirleriniz ve sorularınız ne kadar örtüşüyor algılamak tavsiye ediliyor.

Neden Blog Okuruz?

Bir blog yazısı magazin yazısı değildir. Reklam olmadığı gibi, gazete yazısı da değildir. Bloglarda amatör bir içtenlik vardır. Kişisel dokunuşlarla doludur.

Yargılamak

Başkalarının hayatını merak etme.. Hadi ettin diyelim, yargılama. Kısacası, kimseyi senden farklı günahlar işlediği için yargılama. Örnek ol, öğüt verme!!

Pozitif Psikoloji

Hep iyi bir gün, iyi bir yaşam, iyi bir tatil, iyi bir iş beklerken yaşam parmaklarımızın arasından kaçıp gidiyor.

Facebook Casusluğu

Özellikle 30’luk çocukların anneleri yaptıklarından dolayı suçluluk duyduğunu bildiriyor. Daha genç çocukların anneleri (13-18) Facebook casusluğunu yaparken suçluluk hissetmiyor.