Öğlen Yemeği mi? Egzersiz mi?

Herkes spor merkezinde egzersiz yapmak zorunda değildir. Bazıları yakındaki AVM’ye giderek hızlı yürüyüşler yapar. Bazıları ofiste egzersiz yapar. Bazıları ofise bisikletle gider. Bazıları iş kıyafetinin altına spor kıyafeti giyer ki, öğlen değişmesi kolay olsun. Bazıları gün boyunca asansör kullanmaz, merdiven inip çıkarak egzersiz yapar. Bazıları ofiste toplantı salonunu öğlen saatlerinde topluca yoga yapmak için müdüründen izin alır. Bazıları kutunun dışına çıkar, öğlen tatilinde egzersiz yapabilimek için..

İnsan Vücudu Hareket İster

Varolmanın bilincine varalım. Hareketli kalalım. Moralimize hamle yaptıralım. Hayatta oluşumuza şükür borcumuzu yerine getirelim. Hareket edebiliyorsak bu bir hediyedir; ayırdına varalım.

Alzheimer Hastalığı Kimlere Yaklaşmaz?

Sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirenler: Akdeniz diyetinin beyin dostu olduğu ve beyni koruduğu bulgulanmıştır. Akdeniz diyetinde nispeten daha az kırmızı et vardır, tahıllar, sebze, meyve, balık, deniz ürünü, fındık fıstık gibi çerezler, zeytinyağı ve diğer sağlıklı yağlar bulunur. Dışardan alınmış, fazlaca prosesten geçmiş, tuz ve şeker oranı yüksek yiyecekler mümkün olduğunca az tüketilmeli ve Akdeniz diyeti benimsenmelidir.

Egzersiz ve Düşmeler

Neden egzersiz?
Soruya soru ile cevap verelim: Moralinizi ne düzeltir? Enfeksiyonlara karşı sizi ne korur? Kalp hasalıklarına karşı sizi savunan nedir? Diyabet, yüksek tansiyon, kolon kanseri gibi hastalıkları savuşturan nedir? Cevap: Düzenli egzersiz!

Egzersiz Abartılmamalı

Bazı kadınlara neden egzersiz yaptıklarını sorsam.. “Kilo vermek ve şekle girmek” amacının dışında 3 amaç daha söylemelerini istesem nasıl cevaplandırırlardı çok merak ediyorum!