Mutluluk Ararken

Sevgiliyle aynı ortamda bulunmak, konuşmadan, dokunmadan, hatta bakmadan.. Sadece aynı havayı solumak.. İşte buymuş mutluluk! Temel mutluluk ilkelerine geri dönüş mü bu, ne?

Hayat Beklentileri ve Tavsiyeler

Hayat beklentileri ve tavsiyelerin kaç tanesini uyguladığımı merak ediyorsanız, bilin ki her gün 1’den 5’e kadar tüm stepleri uyguluyorum. İşte o nedenle size de tavsiye ediyorum.

Akıl

Akıl bulunmaz bir nesnedir.. Ama aklın karanlık bir yanı da vardır.

Akıl faydalıdır ama bazen de faydalıymış gibi görünür; yaptığı tek şey egoyu tatmin etmektir.

Akıl bizimle gün boyu konuşur; duysak da duymasak da! Biz ona danışırız, o bize birşeyler fısıldar, anlasak da anlamasak da!

Huzur

Huzur tohumundan bahsedeceğim. Tohumun fideye dönmüş hali barış oluyor. Sonra ağacalara dönüşüyor, oradan ormanlara. Tüm dünyayı kaplıyor küçücük huzur tohumu. İşte size bunun hikayesini anlatacağım..

Mücadele ve Yarış

Gün içinde bazen yalnız kalmak gerekir. Yeniden kendinle başbaşa olabilmek önemlidir. Kendini dinle. Duyguları dinle. Bedenin sesine kulak ver. Gündelik hayatlar çeşitli yarışlarla dolu. Bu nedenle gün içinde bazen sessizliğe ve kendimizi duyumsamaya ihtiyaç var. Tefekkür sırasında kendimizi bularak yeniden mücadeleye ve harekete dönmeye ihtiyaç var.

Gösteriş

Mevlana Hazretleri ne de güzel söylemiş.. Her dil, gönlün perdesidir. Perde kımıldadı mı, sırlara ulaşılır..

Ahmet Ümit ile Bab-ı Esrar Sohbeti

Yazarın kadın ve feminizm konularına yaklaşımını hayret ve hayranlıkla dinlerken böyle açık görüşlü bir yazara sahip olmanın gurur ve mutluluğunu derinden hissettik.

Bab-ı Esrar – Ahmet Ümit

Tasavvuf anlayışının tatlı bir dille aktarıldığı bu bilgi kaynağında yazar, din ve inanç konuları üzerine derinlemesine giderken meraklı okuyucuyu gerilimin arsız kollarında uçurmayı, bir yandan da alçakgönüllü bir bilmişlikle vicdan ve sağduyunun tornasından geçirmeyi iyi becermiştir.

Aşk – Elif Şafak

Elif Şafak, Mevlana ve Şems dostluğunu çok iyi araştırmış, sindirmiş,
belleğinin süzgeçinden geçirip roman etmiş. Zengin kelime haznesi ve
duru anlatımıyla aşkı dimağlara zerketmiş.