Akıllı İlaç

Dijital ilaç Japon-Amerikan ortaklığı ile oluşturuldu. Uzmanlara göre bu ilaç sayesinde kişiler gün boyunca ilaçlarını almayı unutmayacak. Ayrıca belirlenen dozun altında ya da üstünde ilaç almayı da önleyecek. Akıl sağlığı ile ilgili durumlarda alınması öngörülen bu ilaç daha sonra diğer hastalıklar için de geliştirilecek.

Soğan Kabuğundaki Şifa

Soğan kabuğu günlük diyete eklenirse şu sorunları önleyebilir:
Obezite
Kolon (kalın bağırsak) kanseri
Kardiyovasküler hastalıklar
Tip 2 diyabet
Mide ve sindirim sistemi bozuklukları

Osuruktan İlaçlar

Büyük abdest kullanılarak yapılmış haplardan sonra şimdi de osuruk şişeleyip mi satacak ilaç şirketleri?

Kefir

Ben ayranı çok severim ama kefir ile tanıştıktan sonra ayranın pabucunu dama attığımı da itiraf etmeliyim.

Sağlıklı Sindirim Sistemi

Araştırmacılar eski insanların yaşamına ve yedikleri besinlere bakarak diyor ki: Anneniz, büyükanneniz ve büyükannenizin annesi bol lifli bitkiler yiyordu. O nedenle sağlıklı ve hastalıksız bir yaşam sürmüşlerdi. Sağlıklı miğde ve barsaklar, liflerle gelen sağlıklı bakterilerden geçiyor. Öyleyse bol lifli yiyecekler tüketin!

Çiğ Sebze Yemek Daha İyidir

Uzmanlar brokoli, kara lahana, karnabahar, taze biber, bezelye, taze fasulye, ıspanak ve lahana gibi sebzeleri zaman zaman çiğ yemeyi öneriyorlar. Böylece ihtiva ettikleri vitaminler, mineraller ve besinler eksilmeden tüketilebilir.

Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor:

Kentsel Ölü Projesi

İnsanlığın geldiği son nokta.. Kentsel Ölü Projesi.. Peki nelerden bahsediyor bu proje? Ölü bedenlerin gübreye dönüştürülmesinden mi???

Durağan Yaşantı Eşittir Kanser Riski

Araştırmacılar “Durağan (hareketsiz) bir yaşam, hastalıklara davetiye çıkarmaktır..” diyorlar.. Hastalıklardan kasıt, kanser belki de.. Hareketli kalmak için ille de profesyonel sporcu olmak veya pahalı spor salonlarında egzersiz yapmak değildir. Günde 20-30 dakikalık düzenli yürüyüşler bile büyük faydalar sağlar.

Baharatlar ve Yararları

Biberiyenin bir başka yararı da mangal (barbekü) yaparken ortaya çıkan zararlı gazların etkisini azaltması.