Richard Branson Öğütlüyor: Blog Yazın!

Richard Branson değişik endüstrilere yatırım yapmış durumda. En bilindik markası Virgin Group’tur ve bu grup içinde finans, taşımacılık, sağlık ve bakım, yiyecek ve içecek, medya ve telekomünikasyon bulunur.

“Gerçek” Bizlerden Saklanıyor mu?

Belki de beyinlerimiz kompütürlerin istediği gibi çalışıyor ve biz bunun farkında bile değiliz. Belki de beyinlerimiz bulut sisteminde depolanmış halde. Bir soru: Telefonlar bizi kontrol ediyor mu, etmiyor mu?

Hakaret

ABD tarihinde hiç görülmedi böylesine hakaret edici demeçler veren bir başkan adayı.. Hiç biri böyle hakaret dolu bir ağızla çıkıp konuşmadı halkın önünde. O nedenle ABD’de insanlar şaşkın haldeler. Ama herşeyin bir ilki vardır, değil mi?

Okul Bitince Ne Olacaksın?

Biri seni kenara çekse.. “Okul bitince ne olacaksın? Girişimci ruhunu devreye sokarak okulu bırakmak ve bol para kazanmak ister misin? Okulu terk edersen, sana yüz bin dolar vereceğim ama bu parayı yeni bir fikri hayata geçirmekte kullanacaksın..” dese ne yaparsın?

Statüko Belirleyen Semboller

Herkes zenginin yanında olmak ister. Anadolu’da köylere kasabalara giden siyasetçiler seçimlerde oy isterken en iyi giysilerini giyer, en pahalı arabalara biner, eşleri en marka çantalarını takar omuzlarına, en parlak mücevherlerini gösterirler.. Neden? Çünkü halk onlara bakar, oy vermeye karar verir. Neden? Çünkü onlar gibi zengin olmak istemektedirler. Oy verdiklerinde onlar gibi olma güdüsü vardır içlerinde. Onlar gibi gösterişli bir yaşama hevesle oy verirler..

Parayla Mutluluk Olur

Hangi kıtada olduğuna ya da hangi lisanı konuştuğuna bağlı olmaksızın parayla mutluluk hissediliyor!