İnsanın Kendisini Görmesi

Üzerimizde taşıdığımız “başkaları tarafından beğenilme” uğraşısını bir kenara bıraktığımızda taşıdığımız yük de hafifler.. Kendimiz oluruz!

Cinsiyet ayrımı gözetmemek

Pastel renkler, çiçekli motifler, dişil dizaynlar eskiden kadınlarınmış.. Şimdi herkesin!

Koyu renkler, maskülen dizaynlar, erkeksi dediğimiz her türlü duruş eskiden erkeklerinmiş. Şimdi herkesin!

Amerika’da Dijital Detoks Modası

Bilmediğimiz güçler tüm insanlığı sağlıksız alışkanlıklarla donattılar. Neyse ki sosyal medyanın zararı, yiyeceklerin sağlıksızlığı, kötü alışkanlıkların korkunç etkileri gençler tarafından her gün daha hızlı anlaşılmakta. Ve Amerika’da başlayan dijital detoks modası sayesinde gençler sağlıklı yaşamı ve aktif unsurları seçerek “zararın neresinden dönersen kar oradadır” diyorlar!

Şişmanlık

Şişmanlık konusunda en az iki çeşit düşünme yöntemi vardır..
Kişi.. Şişmandır ve şişmanlığı sevmez ama harekete de geçmez..
Kişi.. Şişmandır ve halinden memnundur..
İlk önce halinizden memnun olup olmadığınıza karar verin! Ve fakat her halükarda linkteki yazımızı okuyun..

Trendler ve Dikte Ettirdikleri

Modaya delice uyan insan, birilerinin dediğini yapmak zorunda hisseden insandır.. Eli kolu bağlıdır onun! Moda dışı hareket edemez! Moda isterse, olur! Özgüveni yitirir modasızlıkta!

Neye Yatırım Yapalım?

Neye yatırım yapacağınız tabi ki size kalmıştır ama bence anılara yatırım yapmak en güzelidir… Maddi hazlar gelip geçicidir, oysa duygusal hazlar ve manevi olanlar ömürlüktür.

Aynalar Kırık

Aynaya bakıyorsun ya… Başkalarının gözünde nasıl görünüyorsun acaba? Belki de düşündüğün kadar çirkin değilsin.. Belki de düşündüğün kadar güzel değilsin.

Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ‘sosyal medya ünlüleri’ de çeşit çeşit!

İran Hatırası

İran’da yoğun bir kültür var. Derin bir tarih var. İlginç bir “birlik” ruhu var. İran mutfağı diye bir olgu var.. Tarhanaya katılan “kuru limon” da çorbaya biraz İran katmak bence..

Herkeste Aynı Moda

Demem o ki, birileri tarafından moda yapılan birşey herkes için uygun olmayabilir. Herkes yapıyor diye yapmak sürüye dahil olmaktır, öyle değil mi? Kendin olmak farklılıktır! Bir tavsiye: Kendin ol!