Neden Şimdi Olmasın?

Mutlu olmak mı? Amaca ulaşmak mı? Tutkuları ve hayalleri gerçekleştirmek mi? Tüm bunları yapmak için başlanacak zaman şimdidir. Herşeyden önce sorulacak soru şudur aslında: Neden şimdi olmasın?

Mavi

Dün arkadaşlarla bir restoranın açıkhava kısmında yemek yedik. “Ne güzel bir gün.. Limonata gibi..” dedik. Havada ılık bir esinti vardı..

Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Duygusal Zeka

Yüksek duygusal zekaya sahip insanların daha varsıl olduğu, akıl sağlığı konusunda pek sorun yaşamadıkları, depresyon ve endişe gibi sorunlarının olmadığı, daima manalı ve yerli yerinde karar verdikleri, sosyal yaşamlarında ve mesleklerinde hep başarılı oldukları ve istikrarlı bir yaşam sürdükleri bulgulanmıştır.

Başkalarını Memnun Etmek

Bazen, başkalarını memnun etmek için yaşamış olduğunu uzun süre farkemez insan.
Bazen, neyi niçin yaptığını sorgulamadan yaşar insan.

Nitelik ve Nicelik

Öyle bir an olur ki.. İnsan ömründe sadece bir andır.. Ama tüm ömre değebilir.. Ömrün içindeki tüm boş dakikaları, saatleri, günleri, haftaları, ayları ve yılları alt edebilir.. Öyle değerlidir o minicik an! Önemli olan ne kadar uzun sürdüğü değildir de ne kadar değerli olduğudur o zaman biriminin! İşte nitelik ve nicelik derken bunu kastediyorum..

FOMO ile Yaşanmaz!

FOMO olmuşsun.. Sosyal medyada neleri kaçırdığını düşündükçe endişe sahibi olmuşsun. Depresyona girmişsin.. Üzgünüz ama sosyal medyada olanı biteni kaçırsan ne, kaçırmasan ne? Değer mi?

Beethoven ve Doğa

Saraylarda müzik konserleri vermiş bir usta.. Doğaya ve doğa yürüyüşlerine tutkun bir master.. Herkes ilham versin..

Mutluluk Listesi (Sen de ekle!)

Mutluluk listesi çok mu klişe geldi.. Sadece beylik sözlerden mi ibaret.. Kendi listeni kendin yap.. Mutluluk listesini uzat, ekle, çıkart!