Kilo Kaybettiren Yiyecekler

Bazı meyveler ve sebzeler kilo almayı önlüyor, diğerleri ise kaybetmeyi sağlıyor.

Örneğin elma, armut, yaban mersini, çilek ve turp kilo almayı önlüyor.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Zayıflatan Baharatlar

Tüm dünyayı sarmış bir obezite derdi var. Bu dertten kurtulmanın yolları da var ama bazı yöntemler çok fazla zaman ve efor gerektirirken diğerleri daha kolay çözüm sağlayabiliyor. Zayıflatan baharatlar kolay yoldan kilo verdirebiliyor. Egzersiz ise efor gerektiren yöntemlerden biri..

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Limon ve Karbonat Kansere Çare mi?

Son zamanlarda yapılan çalışmalar göstermiştir ki narenciye, özellikle limon, kanser önleyici olduğu gibi, birçok kanser çeşitlerini de iyileştiricidir. Limon, karbonat ile birleştiriğinde vücudun pH seviyesini normal hale getirir. Bu sayede kanser hücreleri çoğalamaz, vücuda dağılamaz.

Doğal Vitaminler

Kanser hastaları için C Vitamini önerilyor. Özellikle kemoterapi sürecinde, bu kimyasal işlemin etkinliğini arttırıyor.

Grip ve Hamileler

Kış aylarında ve grip sezonunda en çok önerilen yiyeceklerden biri de çorbadır.

Grip Savar Yiyecekler

C vitamini yüklü besinler: portakal, limon, greyfurt, guava. Beta-keroten ihtiva eden yiyecekler: bal kabağı ve tatlı patates. Omega3 içeren gıda maddeleri: balık. Çinko içeren gıda maddeleri: et, tavuk, yumurta ve yoğurt.

C Vitamini Verem Mikrobunu Öldürüyor

C vitaminine abosorbik asit deniyor ve vücut hücrelerini koruyup yenilediği düşünülüyor. Bu nedenle C vitmaini yüklü limon kimilerince kanser ilacı olarak düşünülüyor. Ayrıca portakal, brokoli, greyfurt gibi yiyecekler de C vitamini yüklü bitkiler olarak biliniyor.

Kış Aylarında Hissedilen Karamsarlık

Kış aylarında salatayı sofradan eksik etmemek de öneriler arasında. Salata malzemesinin avocado, marul, maydanoz, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak kuru meyveler ihtiva etmesi öneriliyor.