Uzayda Fabrika Kurmak

Uzay Fabrikaları, Göktaşı Madenleri, Ay Şehirleri felan derken, teknoloji ve uzay çağı da gözümüzün önünde tarih yazıyor yakalayamayacağımız bir hızda her gün yeni düşünce ve uygulamalara sahne oluyor.

3D Printer ile Spor Ayakkabısı Basmak

3D printer’lar plastik ötesinde titanyum, seramik, ağaç (tahta), çikolata, gümüş, altın ve daha birçok maddeyi eritip basabilmektedir. Üç boyutlu basılan evler, insansız uçan araçlar, kıyafetler, mücevherler, sofra takımları, yiyecekler, sağlık gereçleri, biyomedical cihazlar, protez uzuvlar ve son günlerde spor ayakkabısı üretilmiştir.

Mars’tan Gelen Selfie

Mars’taki toprak toplama işlemini hemen sonuçlandırsak keşke.. Hemen anlayabilsek oralarda yaşayabilir miymişiz.. Aferim bize insanlık! Dünyayı altından ateşe verdik! Tam bir kaos oluşturduk. Şimdi kaçacak yer arıyoruz. Soru: Acaba Mars’ta hayat var mı?

Robot Aşçılar

Mutfak ile ilgili lüks dükkanlar 2018 itibariyle robot aşçılar da satacak..

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!

Mars Yolcuları İçin Menü

Hawaii Uzay Araştırmaları ve Simülasyon (Hİ-SEAS) merkezi şu sıralar Mars uçuşlarında astronotların yemek menüsünde neler olabileceğini araştırıyor.

Bilimkurgu Gerçek Oldu

Bilimcilerin bulduğu şey, ışığın yayma gücünü geri çevirmek ve çekici bir güç haline getirmek.

Her Kafadan 21 Aralık

Bir soru soralım ve cevabı sizlere bırakalım: Mayalar kendi medeniyetlerinin çöküşünü tahmin edemediler, dünyanın sonunu nasıl tahmin etmiş olabilirler?

Ev İçinde Hava Kirliliği

Hangi coğrafyada yaşarsak yaşayalım bulunduğumuz yeri temiz tutmak, birçok iç mekan sorunu, hastalık ve mikrobu önlemek için ilk tedbirdir.