Fotoğraf Albümleri

O gerçek makinalar geri dönmekte, değil mi? Yoksa nostaljide mi kaldı hepsi? Sadece akıllı telefonlara mı mahkum foto albümleri?

Kış ve Kar

Kar ve kış iyidir. İnsanı yavaşlatır, sakinleştirir ve gelecek bahara hazırlar. Nasıl ki ağaçlar yapraklarını dökerek bahara hazırlanıyorsa, kimi hayvanlar kış uykusuna yatıyorsa insanlar da uyuşukluk sonrasındaki mevsime hazırlanmış olurlar.

Tezek Satışları Arttı

İnek dışkısı samanla karıştırıldıktan sonra güneşte kurutuluyor. Herkesin bildiği tezek haline getiriliyor. Amazon ve eBay gibi dev online mağazalarda satılıyor. İsteyenler süslü paket de yaptırabiliyor. Bir dakika.. “Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı..” sözünü kim söylemişti?

Yemek İnsanın Ruhunu Besler

Yemek insanın ruhunu besler.. Eski tatlar gibi.. Hatıralar gibi.. Marifetli anaların ellerine sağlık der gibi..

Banal ama Popüler

Vasat bir reklam dillerde dolaşır. Basit bir moda unsuru piyasayı altüst eder. İçi boş manasız bir kitap elden ele dolaşır.

Külkedisi Sindirella

1950 yılından bu yana yapılan tüm Sindirella filmlerinde verilen mesaj şuydu: Güzel olmak ve herkesin özeneceği bir evlilik yapmak! Peki ya 2015 yılının külkedisinde mesaj nedir?

Facebook Depresyonu İyileştirir mi?

Araştırmacıların halihazırda bildiği şey, “hatırlamaya ve hatırlatmaya ait terapilarin” yaşlılarda hafizayı koruma yöntemi olarak kullanıldığı.

Kurutulmuş Elma Dilimleri

Yarın beslenme çantasına koymayı düşündüğüm fıstık ezmeli sandöviç, tavuklu şehriye çorbası, yeşil salata ve süt yanında kurutulmuş elma dilimleri de göndereceğim.