Silahlanmak

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz?

Kafede Kahve

Bir saatlik bedava wi-fi da çekiyor olabilir öğrencileri. Beni çeken şey ise, orada kendimle baş başa kalabilmek ve yazmak.

Depresyonda mısınız? Suçlusu Facebook olabilir!

Hepimiz biliyoruz ki Facebook faydalı bir ortamdır. Ama yine hepimiz biliyoruz ki aynı zamanda bir yarış mekanıdır.. En popüler, en güzel, en genç, en yeni, en pahalı, ve her türlü ‘en’ yarış yapar.

Müslümanlar Geliyor!

Amerikan medyası, Müslüman figürünü zedelemeye devam ediyor. 9/11 faciasının üzerinden geçen onca yıla rağmen hala “Müslüman eşittir Terörist” olgusu değişmedi. Yıkılan kulelerin yerine yapılması teklif edilen cami olayı tam bir öcü muhabbetine dönüştü. Amerika’ya şeriat yasası geleceğine dair anlamsız korkular hızla yayılıyor. New York Polis Teşkilatı, rastgele Müslüman avına devam ediyor. İslamofobi eskisinden daha hızlı büyüyor.

Sosyal Medyanın Öğrettikleri

“Yalnızca içerik paylaşmak sıkıcı ve rahatsızlık verici” diyen sosyal medya gurusu, biraz da farklı şeyler paylaşmak gerektiğinden bahsediyor.

Yiyecekler ve Sınavlarda Başarı

Öğrenciler sınıf geçmek için çok çalışmak zorunda, dolayısıyla stres yükleniyorlar. Aşağıdaki birkaç noktaya dikkat ederlerse okulda ve sınavlarda daha başarılı olabilirler.

Jetgiller, Yaratıcı düşünce ve iPhone

Jetgilleri bilmeyenler için kısa bir özet: Jetgil ailesinin en büyük özelliği fütüristik olmasıydı. 80’li yıllarda TRT’de gösterilen çizgifilm, özellikle çocukları uçan arabalar, hizmetçi robot ve video konuşmalarıyla etkilemişti.

Video Oyunu Gibi Tatbikat

Tam Tecrit: “Öğrenciler ve öğretmenler! Kırmızı Kod uygulamasında bulunuyoruz. Lütfen gerektiği gibi saklanın!”