Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

Sarı Nokta

ABD’de ARED adı altında yapılan bir çalışma, sarı nokta hastalığını incelemektedir. Sarı nokta hastalığından şikayetçi olan kimselerden bazıları C ve E vitaminin çok iyi geldiğini rapor etmiştir. İleri safhada görme bozukluğu olan hastalara beta karoten, çinko ve bakır elementleri de verilmiştir. Ve bu beş maddenin “orta ve ileri” görme bozukluklarını yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Fakat.. Lütfen unutmayalım ki bu elementler ve vitaminler, araştırma sırasında bir ilaç kokteyli şeklinde verilmektedir.

Beyin Gıdaları

Sağlıklı beyin için sağlıklı gıdalar tüketmek şarttır. İyi beslenmenin beyin için gerekli olduğu birçok araştırma sonuçlarıyla belgelenmiştir. Sayfadaki listede beyin gıdası olarak bilinen en önemli birkaç yiyeceği bulabilirsiniz.

Doğal Vitaminler

Kanser hastaları için C Vitamini önerilyor. Özellikle kemoterapi sürecinde, bu kimyasal işlemin etkinliğini arttırıyor.

Yiyecekler ve Sınavlarda Başarı

Öğrenciler sınıf geçmek için çok çalışmak zorunda, dolayısıyla stres yükleniyorlar. Aşağıdaki birkaç noktaya dikkat ederlerse okulda ve sınavlarda daha başarılı olabilirler.

Depresyon Riskini Azaltan Yiyecekler

Unutmayın! Depresyon riskini azaltan yiyecekler vardır ama doktorun vereceği ilaçların yerini tutmaz, o nedenle önce doktorunuzun tavsiyelerine kulak vermelisiniz.