Chia Tohumu

Kolay bir tarif:
Yoğurdun içine biraz bal, biraz taze meyve (çilek ve kivi iyi gider) ve bir miktar da chia tohumu koyarak yemeyi deneyin..

Sarı Nokta

ABD’de ARED adı altında yapılan bir çalışma, sarı nokta hastalığını incelemektedir. Sarı nokta hastalığından şikayetçi olan kimselerden bazıları C ve E vitaminin çok iyi geldiğini rapor etmiştir. İleri safhada görme bozukluğu olan hastalara beta karoten, çinko ve bakır elementleri de verilmiştir. Ve bu beş maddenin “orta ve ileri” görme bozukluklarını yavaşlattığı gözlemlenmiştir. Fakat.. Lütfen unutmayalım ki bu elementler ve vitaminler, araştırma sırasında bir ilaç kokteyli şeklinde verilmektedir.

Şubat Ayı, Kalp Ayı

Şubat ayı kalp ayı dedik.. Öyleyse kalbimize dikkat edelim.. Yiyecek seçimleri yaparken kalp kalp diyelim!

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Grip Savar Yiyecekler

C vitamini yüklü besinler: portakal, limon, greyfurt, guava. Beta-keroten ihtiva eden yiyecekler: bal kabağı ve tatlı patates. Omega3 içeren gıda maddeleri: balık. Çinko içeren gıda maddeleri: et, tavuk, yumurta ve yoğurt.

Kış Aylarında Hissedilen Karamsarlık

Kış aylarında salatayı sofradan eksik etmemek de öneriler arasında. Salata malzemesinin avocado, marul, maydanoz, sarmısak, limon suyu, zeytinyağı ve isteğe bağlı olarak kuru meyveler ihtiva etmesi öneriliyor.