Silahlanmak

Silahlanmış robotların duyguları ya da insanca etikleri yoktur. Kontrol edilmeleri imkansızıdır ve tehlikelidirler. Biri silahlanmak mı dedi? Sahi insanlığı daha hızlı nasıl bitirebiliriz?

Küresel Terörizm Endeksi

Terörizm tanımı:

Devlet-dışı aktörler tarafından; politik, ekonomik, dini veya sosyal hedeflerle korku, baskı, zorlama ve tehdit uygulayan illegal güç veya şiddet.

Kasırga İsimleri

Araştırmacılar belki çok temel bir konuda halkı uyarıyor: Kasırga ismi ile kasırga şiddetinin hiç bir alakası yoktur! Eğer fırtınanın şiddetini ismine göre tahmin etmeye çalışıyorsanız fena halde hata yapıyorsunuz!

Sosyal Medya Kandırmacası

Öyle bir hale geldik ki, ayak parmağını sehpaya çarpan adam öfkesini, acısını, küfürlerini ve hatta parmağının resmini onlayn paylaşıyor; diğer herkes sessizce seyrediyor.

Atlanta’da Bir Avuç Kar

İki santimlik kar ve buz karışımı ile gelen Allah’ın rahmeti, Atlanta’da yaşamı felç etti.

Savaş Alanında Doğum Deformiteleri

Savaş alanında kimyasal silahlara maruz kalan ailelerin bebeklerinde öyle anormallikler görülmekteymiş ki, bunların medikal (tıbbi) literatürde ismi bile yokmuş.

Amerikan Ordusunda İntiharlar

Ordu içindeki intihar risk faktörleri arasında en belirgin olanları: mizaç bozukluğu (iki uçlu duygu-durum bozukluğu), endişe dizorderi, adaptasyon, kişilik, psikoz ve bağımlılıkla alakalı dizorderler olarak tespit edildi.