Kadınlar Kavgası

Kadınlar hamamındaki gibi kavgaya başlamadan önce teslim olun! İyi düşüncelere teslim olun!

İran Usulü Erişteli Aş

Ben aş kültürünün olduğu bir evde büyüdüm. Annemin rahatlatan, mutlandıran, konfor veren yemeklerinden biri hep aş olmuştur. Uzun bir yolculuktan mı geldik? Tüm gün süren bir hamam sefasının ardından yorgunluk ve açlık giderici bir yemek mi yemeliyiz? Oruç mu açıyoruz? İşte böyle zamanlara ve aslında her zaman aş yapılır bizim evde. Daha bu yaz, Akdeniz sıcağında uzun ve yorgun bir Toros Safarisi bitiminde eve gelir gelmez bize şehriyeli hamur aşı pişirdi. Tam bir konfor yiyeceği! Bütünsel bir lezzet!

Özel İlişkiler

Gerçek potansiyele ulaşmak için iyi ilişkiler gereklidir. İlişki nedir? İlişki; bağlantı, birliktelik ve bağlılık gibi özel ve güzel anlamlar içerir. İçinde bulunduğumuz ilişkinin şekline ve biçimine göre ya yaşantımızı daha iyi hale getiririz ya da kendimize ve etrafa zehir ederiz.

Ramazan Orucunu Nerede Tutacaksınız?

Eğer 2015 Ramazan orucunu Danimarka’da tutacaksanız 21 saat süresince oruç tutmuş olacaksınız. Buna karşın Avustralya’da iseniz sadece 10 saat!

En Uzun ve Çok Sıcak Günlerde Ramazan

2014 yılının Ramazanı, Haziran ayının sonu itibariyle başlıyor. Çeşitli dünya ülkelerinin halkları en az 14 saat, en fazla 20 saat olmak üzere oruç tutacaklar.

Helal Oje

Günümüze din propagandası yaptığı halde; dini kurallar dahilinde, mütevazi yaşam sürenlerin sayısı parmakla sayılacak kadar az..

Nefsimize Hakimiyet

Şekerleme deneyinde ortaya çıkan şey aslında kendini kontrol etmekten de öte bir şeydi. Çocukların orada, o şartlarda, en doğru kararı vermesi ve ortamın kendi çıkarına hizmet etmesini sağlamsı gerekiyordu.