Karşılıklı Bağımlılık

Karşılıklı bağımlılık denen şey ilişkide bir tarafın diğerinden daha çok fedakarlık yapması anlamına geliyor.

Rastgele Tavsiyeler

Kimseyi küçümseme. Genç misin? Zamanla yaşlanırsın. Güzel misin? Zamanla güzellik eskir. Zengin misin? Servet de uçabilir. Geriye kalan daima insanlıktır. Ve unutma. Sen de herkes gibi doğdun, yiyorsun, içiyorsun, uyuyorsun, tuvaleti kullanıyorsun, hastalanıyorsun. Kimden ne üstünlüğün olabilir ki? Kibirlenme!

Trendler ve Dikte Ettirdikleri

Modaya delice uyan insan, birilerinin dediğini yapmak zorunda hisseden insandır.. Eli kolu bağlıdır onun! Moda dışı hareket edemez! Moda isterse, olur! Özgüveni yitirir modasızlıkta!

Kalite ve Kalitesizlik

İnsan ilişkileri de hayat gibidir.. İnişli çıkışlıdır. Bazen çatışmalar yaşanır.. Örneğin aile içinde sürtüşmeler gibi, yakın arkadaşla takışmak gibi, iş arkadaşıyla tartışmak gibi veya markette suratı asık çalışanla ağız dalaşı yapmak gibi..

Hiç Saygım Kalmadı

Bazan olur önceleri pek göremediğimiz davranışlar su yüzüne çıkar. Kişinin gerçek kimliğini görebilmek için zaman gerekir elbet… İşte o an.. Maskelerin düşüp, gerçek kimliğin ortaya çıktığı an saygı bitiverir..

Değer Nedir?

Bir insanın değeri zekasıyla, becerisiyle, görüntüsüyle veya neler başardığıyla ilgili değildir. Bir insanın değeri nedir öyleyse?

Kıskançlık

Kıskançlık yüzeye çıktığında birden fazla duygu hissedilebilir. Örneğin korku, öfke, utanç, aşağılık komplesi gibi.

Yanlış Kararlar

Yanlış karar yoktur çünkü o an verdiğimiz karar verilebilecek en iyi karardı. Bildiğimiz kadarıyla en iyisi oydu!

Geçmişe Mazi Derler

Geçmişe mazi geleceğe istikbal derler.. Geçmişi gemişte birabilirsek gemiştir, bırakamazsak geçmemiştir.. Hangisi daha iyi? Bırakmak mı? Belki de bunun için en iyi ilaç zamandır. Geçmişi taşımaya devam etmek mi?

Cesur ve Özgüvenli

Etrafımızda olmasını istediğimiz insan “Yaptım” diyendir. “Biz için yaptım.. Bize yaptım..” O insanı severiz, özleriz, isteriz, değer veririz, varlığına teşekkür ederiz.. O insanı kayvetmeyelim. O cesur, özgüvenli ve başlatıcıdır. Her eve lazım.

Fırsatlar ve Terfi

Herkes terfi etmek ister.. Günümüzde buna promosyon da deniyor. Ne terim kullanırsanız kullanın, sonunda amaç yükselmektir. Bunun için fırsatları değerlendirmek gerekir.