Venezuela’da Halk

Eğer Venezuela’da 10 dolar paran varsa multimilyonersin! Cok ama çok zenginsin! Hiç kimsenin parası yok. Çarşıya çantalar dolusu kağıt parayla çıkıyoruz, bir ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyoruz, bazen onu bile alamıyoruz. İlaç yok, hastane yok, doktor yok, yemek yok, gıda yok, insanca yaşamak yok!

Mucizevi Pırıltılar

Hayat aslında her an yakalanabilecek mucizevi pırıltılarla doludur, görmek için bakmak gerekir.. 

Daha Az Stres

Bol bol açık havada gez.
Bol bol oku.
Bol bol yaz.

Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Amazon’un Kurucusu ve Ailesi

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos, 2018 yılının Ocak ayı itibariyle şirket hisselerinin yüzde 6.6 artmasıyla servetine 6 milyar dolar daha ekledi. Böylelikle 105 milyar dolar net varlığa ulaştı. Kısacası Bezos tüm zamanların en zengini ünvanını aldı.

Lübnan

Tıpkı bizler gibi Lübnanlılar da.. Bizler gibi candan ve misafirperver insanlar.. Herşeye rağmen hayata bağlı ve çılgın tipler hepsi.. Tavla oynayışları bile bize benziyor..

Çakma Arkadaşlıklar

Günde iki saatini sosyal medyada harcayan bir kimsenin yalnız ve depresif hissetme olasılığı, daha az sosyal medya kullanan bir kimseye göre iki kat fazla! Sosyal medyayı önemli sanıyoruz oysa sosyal izolasyon yaşıyoruz.

Etkilenmek

Internet’in etkisiyle kişiler gitgide kendileri için önemli olan şeyden uzaklaşıyorlar. Oysa yapılacak ilk şey kendine has amacı belirlemek ve ne istediğini bilmektir. Dolayısıyla tüm enerjiyi ve vakti o yöne aktarmaktır. Başkasının hayalini yaşamayı bırakıp, kendi hayallerinin peşinden koşmaktır. Etkilenmek budur!

Muhtaç Olmak

Sokakta el açmış muhtaç birini gördüğümüzde çoğunca birkaç kuruş verip geçiştiririz. Başımızın gözümüzün sadakası olsun isteriz. Muhtaç olduğu için el açanların birçoğu gerçekten zor durumdadır, ama hepsi değil. Yine de içimizden geldiğince muhtaçları sevindirmek iyidir.