Kanser Teşhisinden Sonra..

Kanser teşhisi kişinin akıl ve ruh sağlığını etkiler. Bu nedenle teşhis konulduktan sonra kişiye psikolojik destek de önerilmelidir.

Karşılıklı Bağımlılık

Karşılıklı bağımlılık denen şey ilişkide bir tarafın diğerinden daha çok fedakarlık yapması anlamına geliyor.

Gökyüzündeki Yıldız Mucizesi

Gökyüzünde asılı duran irili ufaklı ışıklar hayranlık yaratan mucizelerdir gerçekten.. Yıldızlarda geçmiş vardır. Yıldızlarda gelecek vardır. Yıldızlarda evren, astronomi, astroloji, matematik, sanat, edebiyat ve insanin derinlerinden gelen bir hayret göksellik vardır.

Bazen Yalnızlık Hissederiz..

Ben diyorum ki.. Yalnızlık hissettiğimizde hemen bir yolunu bulup kendimizi kalabalığın ortasına atalım.. Hepimiz bazen yalnızlık hissederiz.. Önemli olan bu duygunun gece gündüz sürmemesidir.

Özel İlişkiler

Gerçek potansiyele ulaşmak için iyi ilişkiler gereklidir. İlişki nedir? İlişki; bağlantı, birliktelik ve bağlılık gibi özel ve güzel anlamlar içerir. İçinde bulunduğumuz ilişkinin şekline ve biçimine göre ya yaşantımızı daha iyi hale getiririz ya da kendimize ve etrafa zehir ederiz.

Maneviyat ve Kanser

Bu çalışmada din ve maneviyat konularının, kanser hastalarında ne gibi iyileşmeye yol açtığı bulgulandı. Fiziksel, zihinsel ve sosyal yansımaları gözlemlendi. Sonuçlar, Amerikan Kanser Derneğinin CANCER dergisinde yayınlandı.

Yavaş, Düz ve Sade Bir Hayat

Sosyal medyadan uzaklaş, parklara, piknik alanlarına, ormanlara, plajlara, çay bahçelerine, manzaraya gel yaklaş! Sanal arkadaşların peşinden koşmak yerine, gerçek olanları elde tutmaya çalış! Biliyoruz ki sanal arkadaşlar bugün var yarın yok. Oysa gerçek dostlar yıldızlar gibidir, görünmediklerinde bile oradadırlar.

Moral düşük mü?

Hayatta öyle çok şey var ki yaka paça tutup diplere çekecek! Silkelen ve kendine gel! Bu söylediklerim ara sıra gelip moral bozan şeyler için. Durum daha şiddetliyse ve uzun süreliyse psikolojik tedaviye ihtiyaç olabilir.

Facebook Depresyonu İyileştirir mi?

Araştırmacıların halihazırda bildiği şey, “hatırlamaya ve hatırlatmaya ait terapilarin” yaşlılarda hafizayı koruma yöntemi olarak kullanıldığı.