Ağrıları Azaltmanın 6 Yolu

Gelip geçici ağrıları kısa süreliğine ağrı-kesicilerle engellemek mümkün olsa da kronik ağrılar için daha uygun yöntemler bulmak sağlık için gereklidir. Çünkü uzun süreli alınan ağrı-kesicilerin yan etkileri vardır.

Gökyüzü

Hayal kurmaya yardım eder pamuk şeker bulutlar. Onlarda mesaj vardır.. Bir işaret belki.. Devinirler, değişirler, dönüşürler.. Yeni işaretler çıkar ortaya.. Huzur yüklüdür bulutlar.

Az Eşya

Odalar, dolaplar, depolar, bodrum katları, çatı katları ve aklımıza gelen her yer eşyayla dolu! Hep aklımızda “birgün kullanırsam” düşüncesi. O gün de hiç gelmiyor. Eşyaların zamanı geçiyor, bizim onlardan hevesimiz geçiyor ama kimselere verip kurtulamıyoruz! Yenilerini ekliyoruz! Gereksiz eşyalardan kurtulmak gerek! Gereksiz eşyalardan kurtulmak; rahatlamak demek!

İçimize Attıklarımız

Bazen içe atılan duyguları anlamakta da güçlük çekeriz. O vakit dinlemek gerek. Bedeni dinlemek.. Bedenimiz yalan söylemez ama önemli olan pür dikkat dinleyebilmektir.

Örgü Örmek

Örgü örmek anlık sonuç veren oldukça tatmin edici bir işlem. Bununla birlikte strsten uzaklaştırdığı ve mutlu ettiği bilinir.

Maneviyat ve Kanser

Bu çalışmada din ve maneviyat konularının, kanser hastalarında ne gibi iyileşmeye yol açtığı bulgulandı. Fiziksel, zihinsel ve sosyal yansımaları gözlemlendi. Sonuçlar, Amerikan Kanser Derneğinin CANCER dergisinde yayınlandı.

Bir öğretmenin çocukları rahatlatma yöntemi

Nedenini bilmiyoruz ama sınıfta herkeste bir bitkinlik vardı. Herkes biraz sıkıntılı ve gergindi.. Stres dolu bir ortamdı.. Biri ayağa kalktı ve öğretmene, sınıfta bir bunalım dalgası dolaştığını söyledi. Öğretmen ders anlatmayı bıraktı.