Baş Dönmesi

Normalde başdönmesi hissedildiğinde su içmek ya da şekerli bir içecek içmek önerilir. Ve hatta biraz uzanmak da iyi gelebilir. Fakat.. Eğer başdönmesi 15 dakikadan uzun sürmüşse bir doktora görünmek gerekir.

İçimize Attıklarımız

Bazen içe atılan duyguları anlamakta da güçlük çekeriz. O vakit dinlemek gerek. Bedeni dinlemek.. Bedenimiz yalan söylemez ama önemli olan pür dikkat dinleyebilmektir.

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlık

Mevsime bağlı duygusal rahatsızlığın semptomları kişiden kişiye değişebiliyor. Bu semptomlar depresyon, uyku problemleri, kilo almak, endişe, cinselliğin azalması, duygu ve mod değişiklikleri, uyuşukluk, isteksizlik ve genel keyifsizlik olarak ortaya çıkabiliyor.

Anksiyete ve İmtina

Kaygı bazen diğer isimler de kullanır. Eğer Endişe olarak görünmüşse, en yakın arkadaşı İmtina da yanındadır. Anksiyete ismiyle tanıştırmışsa kendini, yanında mutlaka İptal de vardır. Tasa olarak çıkmışsa karşınıza, Sakınma da yanındadır büyük ihtimal..

Kırık Kalp Sendromu

Kırık kalbin tanımı şu şekilde yapılıyor: Geride kalan kişi, sevdiğini yitiren, sevgilisiz kalan kişinin hissettiği rahatsızlık. Sevdiğinden yoksun kalan kişinin duygusal acısı kalbe yansıyor ve kalp sağlığını bozuyor.

Lupus Hastalığı

Genelde lupus esrarengiz bir hastalık olarak bilinir. Selena Gomez gibi dünyaca tanınan bir sanatçının bu hastalığın irdelenmesi ve tedavi yöntemlerinin belirginleştirilmesine ışık tutacağı düşünülüyor.

Kalp, Yürek ve Gerçek Aşk

Daha önce “gönül diliyle konuşan yürek ile kan pompalayan kalbi” aynı yazıda görmediyseniz, bu bir ilk olsun!