Eylül – Mehmet Rauf

Romanın özeti:
Ateşte yanmak, çaresizlik, pişmanlık, vicdan azabı, ayrılık, kıskançlık, hakaret, ihanet, güvensizlik, hüzün, hasret, ateşte yanmak.

1984 – George Orwell

Çoktan geçti 1984 ama Geroge Orwell’in “Bindokuzyüzseksendört” isimli romanı oldukça güncel!

Bazen Yalnızlık Hissederiz..

Ben diyorum ki.. Yalnızlık hissettiğimizde hemen bir yolunu bulup kendimizi kalabalığın ortasına atalım.. Hepimiz bazen yalnızlık hissederiz.. Önemli olan bu duygunun gece gündüz sürmemesidir.

Pandasya – Celal Kocaman

Roman boyunca gördüğümüz faydalı bilgilere örnekler: Hareketli ve fiziksel olarak fit kalmanın insanın zihin ve beden sağlığına yararı, daha az antibiyotik kullanmanın gerekliliği, yenilenebilir enerjinin kullanılması, geri dönüşüme ait bilgilerin arttırırlması, sürdürülebilir ziraat çalışmalarının bilinçlendirilmesi, empati ile barış arasındaki bağlantının anlaşılması, insana ve çevreye gösterilmesi gereken önem, hayata ve insanlığa duyulması gereken saygı, doğayla barışık olmak, gelecek nesillere doğru mesaj vermek ve dünyaya sahip çıkmak..

Aşk Edebiyatı

Aşk edebiyatı yapan Internet yazarlarına ve diğer çok satmak isteyen kitap yazarlarına gelsin..

Edebiyat Üzerine Düşünceler

Belki edebiyat üzerine birkaç düşünce daha ekleyebilirdim ama kendimi tekrarlamaktan korktum. Bu kadarı bile yeri gelir birilerine düşünce gıdası olur.

Aptallık

Aptalca davranmak için milyonlarca yol vardır. Ama bunun için gerçekten aptal olmak gerekmez!

Bu Blog Kime Yazıldı?

Blog sitenizin istatistiklerine baktığınızda ziyaretçilerin neredeyse yüzde 80’inin ‘bi bakıp çıkanlar’ olduğunu görürsünüz..’ Yanlış blog’ dedikten sonra ilk 0 ile 30 saniye içinde acilen çıkışa yönelenlerdir onlar..

Seçim Günü

Her gün ve daima ilgimizi, paramızı, zamanımızı nereye yatıracağımızı seçiyoruz. Her gün ve daima seçim günü!

İçimize Attıklarımız

Bazen içe atılan duyguları anlamakta da güçlük çekeriz. O vakit dinlemek gerek. Bedeni dinlemek.. Bedenimiz yalan söylemez ama önemli olan pür dikkat dinleyebilmektir.