Son Dakika

Son dakika yazması gerekmiyor ama eğer bir haber “son dakika” başlığıyla gelirse daha da can sıkıcı ve karamsarlık verici oluyor. Bu demek oluyor ki, yine kötü haber var.. Yine savaş canları çalıyor. Yine karanlık bir operasyon sürdürülüyor. Yine ava çıkmış kurtların yırtıcılığı sergileniyor. Ve hiç bilmiyoruz ki ‘son dakika’ yazarak nasıl bir dezenformasyon yayılıyor.

102 yaşında doktora diploması

102 yaşında birisine doktora diploması ne anlam ifade edebilir? Daha kaç yıllık ömrü kalmış olabilir? Bunlar değildir mesele.. Asıl mesele geçmişle yüzleşmesidir. Tarihe dönerek “Ben de geçmişin bir parçasıyım! Affettim!” diyebilmesidir. Kızgınlık, küskünlük, dargınlık, öfke gibi olumsuz yükleri bırakarak, hem kendisini hem de gelecek jenerasyonların yükünü bir nebze olsun hafifletmesidir. Yavaş yavaş yok olan sağduyuyu yeniden tesis temeye uğraşmasıdır.

Yargılamak

Başkalarının hayatını merak etme.. Hadi ettin diyelim, yargılama. Kısacası, kimseyi senden farklı günahlar işlediği için yargılama. Örnek ol, öğüt verme!!

Sağduyu Nedir?

Çoğunluk tarafından kabul edilmiş, sağlam muhakemeyle oluşturulmuş, küçük bir kesimin bilgi ve araştırmasına dayanmayan, buna karşın çoğunluğun genel geçer bilgi olarak adlandırdığı inançlar ve öngörülerin toplamına sağduyu denir.