Bir doktorun kaleminden

Belki uzun yaşamın sırlarını merak edenler vardır ve bu sırları bir doktorun kaleminden okumak isterler dedik ve yazdık..

Vegan Diyet

Vegan diyetten yana mısınız? Vegan diyete karşı mısınız?

Sabah Enerjisi

Yataktan kalkarken günlük duanızı ederek başlayın. Duadan sonra, ‘Stres dünde kaldı, bugün yepyeni bir gün’ diyerek gülümsemeyi deneyin. Kendinize tebessüm ederek üzerinize pozitif enerji çekmiş olursunuz.

Şehir Bahçeciliği

Şehir bahçeciliği oldukça popüler son zamanlarda.. Ve betondan şehirlerde bile bahçeler oluşturulabilir.

Pancar ve Pancar Yaprağı

Amerika’da hemen her şehirde yaygınlaşan şehir bahçeciliği oldukça popüler. Artık insanlar eski zamanlarda olduğu gibi evde pişirip, sağlıklı yemek tüketmek istiyorlar. Bu nedenle şehirlerde “minik tarlalar” görmek normalleşiyor. İnsanlar kendi organik mahsullerini kendileri yetiştirmenin tadına varıyorlar. Ben de şehir bahçeciliğine gönül vermiş biri olarak evimin hemen yakınında bulunan bir bahçede, fırsat bulduğumda, gönüllü çiftçilik yapıyorum. İşim bittiğimde elim kolum organik mahsullerle dolu olarak eve dönüyorum. Hem de besbedava! Büyük bir zevk!

Patates Mücveri

Haftasonu aile kahvaltısı için kolay, doyurucu ve lezzetli bir çeşit sunuyoruz. Patates mücveri..

Nereye Baksam Zerdeçal, Zencefil, Tarçın

Baharatlar güzel tatlar ve kokular sunarken aynı zamanda düşük kaloriye de sahiptirler ve hastalıklara kalkan niteliği taşıyan antioksidan özellikleri vardır.

Öğlen Yemeği mi? Egzersiz mi?

Herkes spor merkezinde egzersiz yapmak zorunda değildir. Bazıları yakındaki AVM’ye giderek hızlı yürüyüşler yapar. Bazıları ofiste egzersiz yapar. Bazıları ofise bisikletle gider. Bazıları iş kıyafetinin altına spor kıyafeti giyer ki, öğlen değişmesi kolay olsun. Bazıları gün boyunca asansör kullanmaz, merdiven inip çıkarak egzersiz yapar. Bazıları ofiste toplantı salonunu öğlen saatlerinde topluca yoga yapmak için müdüründen izin alır. Bazıları kutunun dışına çıkar, öğlen tatilinde egzersiz yapabilimek için..

Diyabet Hastalığına Çare: Bamya Suyu

Bir araştırmanın sonuçlarına göre bamya çekirdekleri ve dış yüzeyi anti-diyabetik özelliklere sahiptir. Bu sayede kan şekeri seviyesi istikrarlı hale gelebilmektedir.

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..