Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Gölgede Sebze Yetiştirmek

Tesadüf bu ya.. Bugün Uluslararası Uzay İstasyonunun sebze bahçesi ile ilgili bir yazı çıktı karşıma! Malum, astronotlar uzayda sebze yetiştirmeye başladılar!

Onlar güneşsiz ortamda sebze yetiştirebildiklerine göre ben neden beceremeyecekmişim!

Tavuklu Sebzeli Çoban Bohçası

Tavuk ve Sebzeli Çoban Bohçası dediğimde bir kumaş bohçanın içinde gıdaklayan tavuklar ve birkaç sebze geliyorsa aklınıza, aldanmayın! Bu bir Amerikan yemek tarifidir. Bohça gibi bir hamur içine tavuk ve sebzeler konularak pişirilir. Bir kez yapan, yine ve yeniden yapmak isteyecektir. Çok kolay, lezzetli ve bütünsel bir yemekir.

Sebzeler, baharatlar, mitsel bitkiler

Yorgunluk, tembellik, özgüven, çekingenlik, yalnızlık, agresiflik, takıntılar ve keyifsizlik gibi hepimizin zaman zaman hissettiği duygulara iyi gelen şifalı bitkilere mitsel bitki diyorum.

Akdeniz Diyeti ve Hafıza

Son zamanlarda Akdeniz diyetinin popüler olmasının bir diğer nedeni de ömrü uzattığına dair bulguların ortaya çıkması. Eğer uzun yaşamak istiyorsanız Akdeniz diyetini, yani çocukluğunuzdan beri size öğretilen sağlıklı yeme yöntemini, elden bırakmayın.

Sevgi Çorbası Şifadır

Tavuk çorbası ilaçtır. Tavuk suyunda bulunan bir kimyasal madde tavuk çorbasını ilaç misali şifalı bir yiyecek haline getirir.