Küresel Ekonomi

Dünya Ekonomik Forumunun raporuna göre küresel gelir dağılımında görülen eşitsizlik gün geçtikçe büyümektedir. Brexit (İngiltere’nin AB’den ayrılması) ve Trump’ın ABD başkanı seçilmesi ile gelir eşitsizliği iyice körüklenmiş oluyor.

Terör ve Korku ile Yaşamak

Hayat inişli çıkışlı.. Hayat sorun dolu. Hayat terör korkusu ile dolu.. Hayatta kaygılar var, öfkeler var, elem ve keder var.. Ama yaşayan ölüler haline gelmemek için korkuya “dur” demek zorundayız.

Amacını Belirle..

Sorular:

Seni ne heyecanlandırıyor?
Sabah uyandığında seni harekete geçiren şey nedir?
Yapmak istediğin üç şeyi say deseler, nasıl cevaplardin?
Kariyer olarak ne seçmek isterdin?
Hayattan tatmin olmana sebep olacak şeyler nelerdir?

Seçim Günü

Her gün ve daima ilgimizi, paramızı, zamanımızı nereye yatıracağımızı seçiyoruz. Her gün ve daima seçim günü!

İlgi Çekmek

İlginç birisi olmak bir seçimdir. Gelecek nesiller için daha renkli, canlı, bilgi paylaşan, bilgiye değer veren, açık kalpli insanlara ihtiyaç var. Yani ilginç olmak seçenektir. Siz de ilginç olabilirsiniz, doğru bildiklerinizi paylaşmanız kaydıyla!

O Köprünün Altından Çok Sular Aktı

Eğer dünya değişmeseydi ve dolayısıyla bizler değişmeseydik geçmişteki seçimlere sadık kalmak normaldi.. Ama geçmişteki seçim bugün için yetersizse, o zaman yeni seçimlere pupa yelken açmalı.

Hedefler

En önemli bir hedefi, bilemedin iki hedefi mercek altına almak gerekir.

Tekrar dene!

Öyle hatalar yaparız ki kendimizi dibe vurmuş buluruz. Ve bu bir tek hatanın değil, ardı ardına verdiğimiz yanlış kararların, yaptığımız yanlış seçimlerin ve peşinden koştuğumuz manasız şeylerin birikimidir…

Seçimler.. Seçimlerimiz..

Kalp krizi geçirmiş kişilere hekimlerin verebileceği en iyi tavsiye bağışlamayı öğrenmeleridir. Bağışlayıcı olmak ve öfkeyi azaltmak sağlık için doğru seçimlerdir.

Dünyada Barış Giderek Azalıyor

En barışçıl bölge Avrupa ve 20 huzurlu dünya ülkesinden 13 tanesi Avrupa’da bulunuyor.

Bütün Avrupa ülkeleri barış ve huzur konusunda averajın üzerinde, Türkiye hariç. Bunun tek nedeni..