Tahıllar

Bazı tahıllar ve en temel pişirme yöntemleri..

Trabzon hurması ile ekmek tarifi

Trabzon hurmalı ekmek tarifini bir arkadaştan aldım ama henüz denemedim. Belki denemek isteyenleriniz vardır.. İşte tariff.. Fırın 175 derece santigrad ısı ayarlanarak önceden…

Patates Mücveri

Haftasonu aile kahvaltısı için kolay, doyurucu ve lezzetli bir çeşit sunuyoruz. Patates mücveri..

İran Usulü Erişteli Aş

Ben aş kültürünün olduğu bir evde büyüdüm. Annemin rahatlatan, mutlandıran, konfor veren yemeklerinden biri hep aş olmuştur. Uzun bir yolculuktan mı geldik? Tüm gün süren bir hamam sefasının ardından yorgunluk ve açlık giderici bir yemek mi yemeliyiz? Oruç mu açıyoruz? İşte böyle zamanlara ve aslında her zaman aş yapılır bizim evde. Daha bu yaz, Akdeniz sıcağında uzun ve yorgun bir Toros Safarisi bitiminde eve gelir gelmez bize şehriyeli hamur aşı pişirdi. Tam bir konfor yiyeceği! Bütünsel bir lezzet!

Tavuklu Sebzeli Çoban Bohçası

Tavuk ve Sebzeli Çoban Bohçası dediğimde bir kumaş bohçanın içinde gıdaklayan tavuklar ve birkaç sebze geliyorsa aklınıza, aldanmayın! Bu bir Amerikan yemek tarifidir. Bohça gibi bir hamur içine tavuk ve sebzeler konularak pişirilir. Bir kez yapan, yine ve yeniden yapmak isteyecektir. Çok kolay, lezzetli ve bütünsel bir yemekir.