Çakma Arkadaşlıklar

Günde iki saatini sosyal medyada harcayan bir kimsenin yalnız ve depresif hissetme olasılığı, daha az sosyal medya kullanan bir kimseye göre iki kat fazla! Sosyal medyayı önemli sanıyoruz oysa sosyal izolasyon yaşıyoruz.

Çeşit Çeşit Ünlüler

Eskiden ünlü dediğimizde artistleri, aktristleri, film yıldızlarını, şarkıcıları, türkücüleri, popçuları, ya da ne bileyim ünlü modelleri düşünürdük. Şimdi artık herşey gibi ‘sosyal medya ünlüleri’ de çeşit çeşit!

Yoğun İnternet Sansürü Uygulayan Ülkeler

Hiç sansür uygulamayan ülkeler:

Arjantin, Ermenistan, Avustralya, Kanada, Estonya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, İzlanda, İtalya, Japonya, Filipinler, Güney Afrika ve Amerika Birleşik Devletleri.

Konuş Benimle!

Yeni jenerasyonlar güncelin içinde yaşıyorlar. Başını kaldırmadan! Herşeyi her an online ortama aktarmak çabasındalar. Herşey fotoğraflanmalı ve Instagram ortamında paylaşılmalı! Gençler telefonla olayı dokümanlaştırmazlarsa yaşanmış saymıyorlar o anı!

Online, İnternet, Web, Sanal, Virtüel.. Sen, Ben, O

Herşeye anında cevap bekliyoruz. Google buna “Mikro dakikalar” diyor. Google’a sorduğumuz sorulara anında cevap almaya alıştık. Herşey hızlı. Herşey daha fazla rekabet gerektiriyor. Herkesin aklında “nasıl farklılık yaratabilirim” düşüncesi var.

Periscope Uygulaması

Askeri bölgelerde, gizli devlet işlerinin yürütüldüğü yerlerde, saklı kalması kesinlike şart olan ortamlarda birilerinin Periscope çekimi yaparak naklen dağıttını da bir düşünün..

Sosyal Medyada Mahremiyet

Sanal bekçi diye bir terim varsa, yani sanal aktiviteleri gözetleyen, giriş ve çıkışları kontrol eden bir uygulama varsa, bu uygulamanın adı hükümetler midir? Bu soruya kim cevap verir? Google olabilir mi?