Cameron Diaz ve Makyajsız Selfie

Yaşlanma dediğimiz olgu fiziksel, duygusal ve manevi bir yolculuktur. Herkes yaşlılığı değişik seviyelerde kabullenir, yaşlılıkla sarmallaşır, maneviyatla tanışır, duygusal ve fiziksel boyutlarda halleşir.. Herkesin yaşlılığa yaklaşımı farklıdır..

Reçete ile Egzersiz

Dr. JoAnn Manson diyor ki: Reçete ile yazılacak günlük düzenli 30 dakikalık yürüyüşler belki de hastanın alabileceği en değerli ve önemli tavsiyedir..

Yürüyüşler Bunamayı Engelliyor

En yeni çalışmalardan birinin sonuçlarına göre güçlü adeleler zihinsel çöküşü engelliyor.
Uzmanlar bunu şu şekilde açıklıyor: Güçlü adeleleri olan 60 yaşında bir kimse, kendisinden 20 yaş genç bir insanın zihinsel gücüne sahip olabilir. Neden? Nasıl?

Öğlen Yemeği mi? Egzersiz mi?

Herkes spor merkezinde egzersiz yapmak zorunda değildir. Bazıları yakındaki AVM’ye giderek hızlı yürüyüşler yapar. Bazıları ofiste egzersiz yapar. Bazıları ofise bisikletle gider. Bazıları iş kıyafetinin altına spor kıyafeti giyer ki, öğlen değişmesi kolay olsun. Bazıları gün boyunca asansör kullanmaz, merdiven inip çıkarak egzersiz yapar. Bazıları ofiste toplantı salonunu öğlen saatlerinde topluca yoga yapmak için müdüründen izin alır. Bazıları kutunun dışına çıkar, öğlen tatilinde egzersiz yapabilimek için..

Hangi Egzersiz Uygun?

Yaş ne olursa olsun egzersize başlanabilir. Fitnes, sağlık, enerji ve canlılık yeniden oluşturulabilir. Fakat hangi egzersiz çeşidinin uygun olduğunu bilmek gerekir.

Depresyon, Psikoloji ve Egzersiz

Bir koşu sonrası insanın kendisini öforik (zafer kazanmış hissi, sevinç) hissetmesi endorfin hormonundandır.. Endorfin hormonu pozitif düşünce ve enerji aşılar..

Rezistans Egzersiz

Kadınlarda ve erkeklerde ilerleyen yaşla birlikte kaslar küçülür; hem boyutları küçülür hem de sayıları azalır. Bu da güçten düşmeye, dengenin bozulmasına ve koordinasyon bozukluğuna neden olur. Çaptan düşmektir bunun muzip ismi!

Boşanmalar ve Kalp Krizi Riski

Araştırmacılar; “Sakın boşanmayın yoksa kalpten ölürsünüz!” demiyorlar tabi.. Kötü bir evlilik de kalp sağlığına zararlıdır. Araştırmacılar diyor ki: Doktorunuz boşanma sürecinde olduğunuzu ya da boşandığınızı bilsin. Tavsiyelerde bulunurken boşanmış olduğunuzu göz önünde bulundursun!

Egzersiz Abartılmamalı

Bazı kadınlara neden egzersiz yaptıklarını sorsam.. “Kilo vermek ve şekle girmek” amacının dışında 3 amaç daha söylemelerini istesem nasıl cevaplandırırlardı çok merak ediyorum!

En Son Ne Zaman Düştünüz?

Eğer hareketli, fit ve elastik bir bedeniniz varsa düştüğünüz gibi kalkıyorsunuz ve düşerken bile vücudunuzu kontrol ediyorsunuz!