Daha iyisine ulaşmak için neler yapıyorum?

Daha iyisi dediğim şey kişiden kişiye değişir. Bu daha iyi bir yaşam olabilir, daha iyi çalışma koşulları olabilir, daha iyi aile hayatı olabilir, daha iyi bir insan olmak için uğraşmak olabilir.. Benim için daha iyisi dediğim şey ise kendimi geliştirmekle alakalıdır.
Daha iyisini elde elde etmek için yaptıklarım:

Hayat ve Ben

Hayat bazen karartılarla dolu olsa da görülecek birçok güzel şey var.

Mavi

Dün arkadaşlarla bir restoranın açıkhava kısmında yemek yedik. “Ne güzel bir gün.. Limonata gibi..” dedik. Havada ılık bir esinti vardı..

Yaşadığın Her Anın Kıymetini Bil

Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Öyleyse en güzeli her anın kıymetini bilmek ve o bilinçle doya doya yaşamak. Küçücük şeylerden mutlu olmak. Hayır, ben bir Pollyanna değilim, tam tersine son derece gerçekçi bir insanım!

Hayat Belirsizliklerden İbarettir

Belirsizlik can sıkıcıdır. Biz buna hayat diyoruz! Hayat belirsizlikten ibarettir. Yazıda anlatılan yöntemler belki içinde bulunduğumuz yaşantıyı değiştirmez ama farklı bir perspektif sunarak rahatlatır.

Hayal Kırıklığı

Hayal kırıklığı sayesinde insanların gerçek yüzünü, dünyanın ciddiyetini, olayların boyutlarını görebiliriz. Hayal kırıklığı bize kabullenmeyi öğretir, akıl verir, tecrübe ile tanıştırır, gerçekçi olmayı hatırlatır, kişisel güç pompalar.

Duygusal Zeka

Yüksek duygusal zekaya sahip insanların daha varsıl olduğu, akıl sağlığı konusunda pek sorun yaşamadıkları, depresyon ve endişe gibi sorunlarının olmadığı, daima manalı ve yerli yerinde karar verdikleri, sosyal yaşamlarında ve mesleklerinde hep başarılı oldukları ve istikrarlı bir yaşam sürdükleri bulgulanmıştır.

Hayatın Kumandası

Bakış açısını değiştirerek zihinsel anlamda rahatlayabiliyor insan.

Sapıklık, Sapkınlık, Sapıkça ve Sapmış Davranışlar

Cinsel düşüncelerin hayatını nasıl etkiliyor? Diyelim ki bir video seyrettin ve oradaki fantazi süsleyen şeyleri aklından çıkaramaz oldun. Öyle ki normal yaşamını sürdüremiyorsun ve sadece o video ile yaşıyorsun. Bu nokta sapıklık noktasıdır.

Mutlu olduk diyelim.. Ne olacak?

Öyle mutlu olun ki “Mutlu Olduk diyelim.. Ne olacak?” türünden bir soru sormanıza gerek bile kalmasın! Yaşayın mutluluğu..