Hepimiz Değiştik

Hayatta birçok duraklar vardır. Bazı durakların arası uzun, bazılarının arası kısadır. Bazı durakların arası çetindir, bazılarının arası kolay ve eğlencelidir.

İşkolikler

Uzmanlar işkoliklik ile psikiyatrik bozukluk arasında bir bağlantı olduğunu savunuyorlar. Toplam 16426 katılımcı ile yapılan bu araştırmada Bergen İşkoliklik Ölçümleri kullanıldı ve şu konular üzerinde duruldu:

Hayatın Yol Haritası

Bazı insanlar haritada gösterilen yoldan gider, bazıları kestirmeden gitmeye çalışır, bazıları haritaya bakar ama başka yollardan gitmeyi dener. Hayat yol haritasında da durum böyledir.. Ortada gidilecek yol vardır ama oraya nasıl ulaşılacağı kişinin seçimidir.

Bir Kadın Hikayesi: Gelin ve Kaynana

“Gelinim ve oğlum hamilelik sırasında benimle yaşadılar. Doğumunda gelinimin yanından hiç ayrılmadım. Bebek dünyaya geldikten sonra da her şeyiyle ilgilendim, her şeyini iyi biliyorum..” diyen kaynana daha neler anlattı?

İlgi Çekmek

İlginç birisi olmak bir seçimdir. Gelecek nesiller için daha renkli, canlı, bilgi paylaşan, bilgiye değer veren, açık kalpli insanlara ihtiyaç var. Yani ilginç olmak seçenektir. Siz de ilginç olabilirsiniz, doğru bildiklerinizi paylaşmanız kaydıyla!

Emin misin?

Hayat projeleri emin olmadığımız düzlemde dizayn edilmiştir, öyle değil mi?

Kayıp Duygular

Ne çeşit duygular vardır?
Hangilerini hala hissedebiliyoruz? Hangilerini büyükannelerimiz büyükbabalarımız hissedebiliyormuş? Peki hangi duyguları çocuklarımız hissediyor olacak? Kaç tanesi torunlarımıza kalacak?

Kinoa Pilavı

Kinoa bence tohumdur. Ama konunun uzmanları daha iyi bilir; tam tahıl olduğunu söylerler. Güney Amerika’da yetişen ve o yörelerin yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası olan kinoa “süper yiyecek” kategorisinde bulunmaktadır.

Akıllı Mücevher

Amaç dijital dünyadan tamamen kopmak değil, sadece denge kurmak. Bu amaçla akıllı takılar hala dijital dünyayla bağlantı sağlıyor ama önemsiz şeylere vakit harcamaktan uzaklaştırıyor.

B Planı

Hayat bu! Biliyoruz ki işler istediğimizi gibi gitmez. Bazı şeyler kırılır, bozulur, geç kalırız, sormayı unuturuz, eklemeyi geciktiririz..