Vegan Diyet

Vegan diyetten yana mısınız? Vegan diyete karşı mısınız?

Vanilyalı Chia Puding

Bütün bu yiyecekleri evde yapmak mümkün çünkü dışarıda hem pişmemiş yemek yiyorsun hem de gereğinden fazla ücret talep ediyorlar. Düşünelim bir kere.. Meyve suyu sıkmakta ne var? Pilav yaparak üzerine birkaç parça çiğ malzeme koymakta ne var? Deniz yosunu salatası yapmak, puding yapmak zor mu? Hiç değil!

Kefir

Ben ayranı çok severim ama kefir ile tanıştıktan sonra ayranın pabucunu dama attığımı da itiraf etmeliyim.

Zerdeçallı Süt

Soğuk, sıcak veya ılık.. Ballı veya balsız.. Pekmezli veya pekmezsiz.. Yemeklerden önce, yemek sırasında veya yemekten sonra.. Zerdeçallı süt çok sağlıklı ve lezzetli bir içecektir.

Sütlü Aşure

Belki de aşure yaparken en zevkli şey üzerini süslemektir. İsterseniz benim listedeki garnitürlere sadık kalın, isterseniz daha bol malzemeyle süsleyin. Sütlü aşure afiyet olsun.

Hamileyim! Neler yemeliyim?

Hamileyim.. Ne yemeliyim..
Cevap: Önce anneciğine sor.. O yönlendirsin seni.. Öyle sağlıklı ve dengeli besin sunan bir yemek kültürümüz var ki.. Öyle bilgili aşçı annelerimiz var ki.. Annelere sorarsak kesin en doğru cevabı alırız.. Ama belki onlar benim aşağıda yazdığım gibi akademik bir dille anlatmazlar..

Yiyecekler ve Psikolojimiz

Yiyecekler vücuda yakıttır ama aynı zamanda zihnimize de güç kazandırır. Hatta bazı yiyecekler algı ve anlayış sorunlarının düzelmesini sağlar. Bazı yiyecekler zihni açar. Bazıları zekayı arttırır. Ve bir kısım yiyecek vardır ki, tükettiğimizde kendimizi daha mutlu hissetmemizi sağlar.

Tavuklu Sebzeli Çoban Bohçası

Tavuk ve Sebzeli Çoban Bohçası dediğimde bir kumaş bohçanın içinde gıdaklayan tavuklar ve birkaç sebze geliyorsa aklınıza, aldanmayın! Bu bir Amerikan yemek tarifidir. Bohça gibi bir hamur içine tavuk ve sebzeler konularak pişirilir. Bir kez yapan, yine ve yeniden yapmak isteyecektir. Çok kolay, lezzetli ve bütünsel bir yemekir.

Lohusa Kadını Süt Korur mu?

Doğurganlığın ne zaman geri döneceğini tahmin etmek güçtür. Genelde, kadınlar doğumdan 6 ay sonra adet görmeye başlar ve doğurgan hale gelir. Fakat adet görmeye başlamak doğurganlığın kesin bir göstergesi değildir.

Tavada Elmalı Kek

Tavada elmalı kek tarifi hoşunuza gittiyse, ilginizi çektiyse deneyin çünkü çok kolay.. Yanlış yapmak çok zor!! Tarifi siz de paylaşın.

3 Süper-Yiyecek: Klorella, Arı Poleni, Kurt Üzümü

Bilmediğimiz, bilip unuttuğumuz veya eski moda diye umursamadığımız öyle yiyecekler var ki, süper-yiyecek kategorisine giriyor. Bü tür yiyecekleri paylaşmaya devam ediyoruz.. Şimdi üç süperyiyeceği tanıyalım..

Baharatlar Ülkesi Çayı

Hintli arkadaşımın söylediği şu sözü lütfen siz de hatırlayın:
Zerdeçal bir baharat değil, ilaçtır. Birçok şeye iyi gelir ama psikoloji düzeltmeye birebirdir..